‘Water lijkt zo gewoon, maar is zo belangrijk’

Door Vrouwennetwerk op 10 oktober 2018

‘Water is nooit vanzelfsprekend.’ Dat was de heldere boodschap van Henni van Asten tijdens de bijeenkomst van de Friese PvdA vrouwen op vrijdag 5 oktober. Op de netwerkbijeenkomst, met ‘Water’ als thema, was een aardig aantal vrouwen afgekomen. Henni van Asten zit voor de PvdA in het algemeen bestuur van het Wetterskip Fryslân. Het Wetterskip zorgt er voor dat wij droge voeten houden en dat we schoon drinkwater hebben. Water lijkt zo gewoon, maar de betekenis is zo belangrijk.

LF2018

Ook tijdens het culturele hoofdstad jaar is water een inspirerend thema. Een prachtig voorbeeld is ‘De Stormruiter’ waar het om de strijd tegen het water gaat. Of eerder dit jaar ‘Waterlicht’ van Daan Roosegaarde, waar je kon ervaren hoe hoog het water komt, mochten de dijken doorbreken.

Keuzes

Henni voelt zich als een vis in het water bij het Wetterskip en wil graag nog een periode door. In maart 2019 zijn er verkiezingen, de kandidaatsstelling is net gesloten. Henni geeft aan dat het Wetterskip echt een politiek orgaan is. Er worden politieke keuzes gemaakt en als PvdA kunnen ze verschil maken. Zo geeft ze aan dat zij blijft pleiten voor behoud van de kwijtscheldingsregeling. Ook is zij er voorstander van om belasting te koppelen aan het (water)verbruik.

Verkiezingsprogramma

Henni geeft aan dat het programma voor de Staten en het Wetterskip een gezamenlijk programma wordt. Een noviteit volgens Henni, maar alle aanwezigen vinden het logisch, water hangt met zoveel dingen samen en is zo van levensbelang, dat doe je natuurlijk samen. Een prachtige afsluiter.