Uitnodiging digitale Themabijeenkomst ‘Wonen is meer dan een stapel stenen’

Door Vrouwennetwerk op 4 juni 2021

Dag leden van ons PvdA-Vrouwennetwerk Fryslân,

Inmiddels zijn de landelijke verkiezingen achter de rug. Onze inzet heeft ervoor gezorgd dat wij in zetels gelijk zijn gebleven. We hadden gehoopt dat onze Christa een plek zou krijgen. Helaas! Maar we blijven strijdbaar. Dat onze PvdA’ers Tjeenk Willink en Mariëtte Hamer een belangrijke rol bij de vorming van het nieuwe kabinet spelen, maakt ons trots!

In maart jl organiseerden wij een digitale ontmoeting over de nog steeds ongelijke beloning van m/v voor hetzelfde werk. De workshop van Christa en Agnes Jongerius maakte ons weer bewust van patronen en de onrechtvaardigheid.

Voor de zomer organiseren wij weer een digitale (de laatste?) bijeenkomst over een echt PvdA thema, Wonen (zie ook www.pvda.nl/verkiezingen/verkiezingsprogramma/wonen/.

De woningmarkt is in crisis’, vlgs de LC van zaterdag jl. Wachtlijsten voor een huurwoning in

Friesland zijn opgelopen tot 3-4 jaar. Over particuliere woningen heeft de politiek niet zoveel te zeggen, over huurwoningen wel. Hoe gaan we om met de krapte aan huurwoningen (worden meer gesloopt dan gebouwd), de betaalbaarheid, huisjesmelkers/ projectontwikkelaars, leefbaarheid in de wijken etc.. En wat is het perspectief?

  • Mirka Antolovic, Pvda raadslid in Leeuwarden, is woordvoerder Wonen. Zij neemt ons mee in de rol van de gemeente en hun woonvisie voor mn de a.s. verkiezingen.
  • Gelly Visser, voorzitter van de bewonersraad, zet zich in voor de belangen van meer dan 30.000 leden (huurders van een corporatiewoning). Zij kan ons meer vertellen over deze vereniging, hoe het zo mis kon gaan met ons huurwoningenbestand etc. (zie ook debewonersraad.nl).

Wanneer             : Vrijdag 18 juni 2021
Hoe laat              : 19.30 – 20.30 uur
Waar                   : digitaal

Wil je meer weten, en leren van elkaar, reageer dan naar [email protected]. of [email protected].. Je krijgt dan voor de 18e van ons een link om in te loggen.

Zien elkaar op 18 juni a.s. (en anders later),

Namens het PvdA-Vrouwennetwerk Fryslân:

  • Marja van der Meer
  • Toke Bijsterbosch
  • Riek van der Vlugt