16 april 2014

PvdA stelt vragen over verkeer bij Lemmer in gemeente, provincie en Tweede Kamer

De Provinsje Fryslân en de Gemeente De Friese Meren (voorheen Gemeente Lemsterland) proberen al geruime tijd de verkeersproblemen die zich vooral tijdens het toeristenseizoen in Lemmer voordoen tot een oplossing te brengen. Dat is helaas nog steeds niet gelukt.

Intussen staan we aan de vooravond van een nieuw toeristenseizoen en zullen we het met de huidige infrastructuur moeten doen. Dat leidt tot gevaarlijke situaties. Eén daarvan is het gevaar van filevorming op Rijksweg A6 bij Afrit 17, wanneer het verkeer in Lemmer bij een open Zijlroedebrug vaststaat. Filevorming op een snelweg, waar dagelijks 36.000 motorvoertuigen passeren en waar ter plaatse een maximum snelheid geldt van 130 km/uur, leidt tot grote risico’s.Die mogen niet voortduren, omdat er nog geen besluit is genomen over een goede oplossing door Lemmer.

Jeannette Wind – Breederveld van de PvdA gemeenteraadsfractie De Friese Meren en Henni van Asten van de PvdA Statenfractie Fryslân roepen hun Colleges op om er bij de Minister op aan te dringen tijdelijke maatregelen te nemen; bijvoorbeeld d.m.v. een verplaatsbaar Matrixbord. De PvdA Tweede Kamerleden Attje Kuiken en Lutz Jacobi vragen hetzelfde rechtstreeks aan Minister Schulz van Infrastructuur en Milieu.

Gezamenlijk hopen zij dat er snel actie wordt ondernomen.

In de bijlagen vragen van Henni van Asten, Provinciale Staten en Lutz Jacobi / Attje Kuiken, Tweeede Kamer en Jeannette Wind – Breederveld, De Friese Meren.