Fryslân geeft kleur aan Roze Zaterdag

Door Gedeputeerde Staten op 13 november 2019

Roze Zaterdag krijgt € 100.000 subsidie van de provincie. In het weekend van 19, 20 en 21 juni 2020 vormt Leeuwarden het podium voor dit landelijke evenement. Hiermee geeft Fryslân zijn kleur aan vrijheid, tolerantie en grenzeloze liefde. Roze Zaterdag is opgenomen in het inhoudelijke programma van LF2028. Gedeputeerde Douwe Hoogland: “Dizze bydrage past goed binnen it prinsipe fan it bestjoersakkoart Lok op 1. Dêryn sizze we dat organisaasjes dy’t yn ‘e hiele provinsje wat delsette en bydrage oan ûnder oare fermindering fan diskriminaasje, projektsubsydzje oanfreegje kinne. Rôze Sneon is hjir in prachtich foarbyld fan”.

30.000 bezoekers

Roze Zaterdag gaat over tolerantie en diversiteit. Het wordt ieder jaar in een andere Nederlandse stad gevierd. In het weekend van 20 juni zijn de activiteiten gericht op ontmoeting, feestelijkheid en zichtbaarheid. Er worden rond de 30.000 bezoekers verwacht. Heel 2020 werken Tûmba en het COC samen met allerlei partijen in Fryslân. In het onderwijs, bij culturele instellingen en allerhande evenementen.

Sinds 1977

Het driedaagse programma bevat onder andere een oecumenische dienst en een ludieke parade. Respect, omgaan met intolerantie en diversiteit staan centraal. Roze Zaterdag ontstond in 1977 als een Nederlandse versie van de Gay Pride Parade, in eerste instantie met een demonstratief karakter. Tegenwoordig is Roze Zaterdag een thema- en feestdag.

Woordvoerder

Woordvoerder


Douwe Hoogland

Gedeputeerde
Natuur, Biodiversiteit, Water, Veenweide, Milieu, Sociaal beleid & Gezondheid

Telefoon: 06 – 20 53 31 78
E-mail: d.hoogland@fryslan.frl

Stuur mij een bericht