19 maart 2014

Douwe Hoogland werkt ochtend mee met vlechtwerkers

Woensdagmorgen 19 maart werkte Statenlid Douwe Hoogland een ochtend mee met de drie Vlechtwerkers in de gemeente Weststellingwerf. De PvdA-woordvoerder op het gebied van Sociaal Beleid kon op die met eigen ogen zien wat het werk van de drie nu precies in hield.

Met ingang van juni 2013 zijn drie Vlechtwerkers aangesteld, te weten: Geeske Visser, Ingeborg Massier en Margje de With. Zij zijn telefonisch bereikbaar en komen graag op afspraak bij mensen thuis. Douwe ging ook op bezoek bij een van de gezinnen waar de werksters vaker kwamen. Het inzetten van vlechtwerkers past goed in het PvdA beleid op het gebied van sociaal beleid en zorg in de buurt.

Een Vlechtwerker is hét aanspreekpunt voor inwoners van Noordwolde voor vragen op het brede gebied van zorg en ondersteuning. Dit kunnen grote of kleine vragen zijn zoals ondersteuning bij het doen van de boodschappen, een verzoek om verpleging of hulp bij schulden. Een Vlechtwerker kan samen met een cliënt zoeken naar antwoorden op vragen of een oplossing voor een probleem. Die vraag of dat probleem kan heel divers zijn; van een zorgvraag tot ondersteuning bij het invullen van papieren, van een simpele vraag naar een complexe vraag of probleem. De Vlechtwerker kan daarnaast ook nog een beroep doen op een groot netwerk van voorzieningen en organisaties.