Snel internet

Nieuwsberichten over Snel internet

PvdA wil scherpere criteria voor aanleg snel internet: lagere aansluitkosten, meer aansluitingen

door Provinciale Staten op 25 januari 2017

De PvdA is van mening dat de provincie bij het verstrekken van een lening voor de aanleg van snel internet scherpe criteria moet stellen. Provinciale Staten besluiten vandaag over het voorstel om met een zogenoemde achtergestelde lening de glasvezelkabel in de Friese buitengebieden eindelijk de grond in te krijgen.

lees verder »

Kerstvakantie: wachten op een kinderpardon en snel internet

door Remco van Maurik op 17 januari 2017
Foto PvdA Fryslân

Vlak voor de kerstvakantie hebben Provinciale Staten een nieuwe Commissaris van de Koning voorgedragen: Arno Brok. Een oude bekende voor Fryslân, die zijn sporen hier meer dan verdiend heeft. Als fractie zijn we ingenomen met zijn benoeming, al is het natuurlijk jammer dat hij geen lid van de PvdA is. Je merkt dat partijkleur steeds

lees verder »

Digitale Werkplaats

door Lutz Jacobi op 20 december 2016

COLUMN — Google Nederland helpt kleine ondernemers in Nederland op de digitale snelweg. Rapporten van McKinsey en ING tonen aan dat de groei bij kleine ondernemers in Nederland achterblijft ten opzichte van hun potentie. Door onvoldoende budget, maar ook door het niet volledig benutten van de kansen van het internet.

lees verder »

PvdA eist uitleg over koerswijziging aanleg snel internet

door Provinciale Staten op 24 november 2016

De PvdA wil zo snel mogelijk opheldering van gedeputeerde Sietske Poepjes (CDA) over de verandering in de aanleg van snel internet. Vandaag werd bekend dat de Provincie Fryslân de afgesproken aanleg via een bestaand kabelbedrijf juridisch te risicovol vindt en zoekt naar alternatieven. Fractievoorzitter Remco van Maurik wil weten welke gevolgen dit heeft

lees verder »

‘Dreigende vertraging aanleg snel internet is onacceptabel’

door Provinciale Staten op 25 oktober 2016

Vanwege een juridische kink in de kabel is de besluitvorming over de aanleg van snel internet voor onbepaalde tijd uitgesteld. De PvdA vermoedt dat dit uitstel een slechte voorbode is en dat de voorgenomen aandelenparticipatie in een bestaand Fries kabelbedrijf van de baan is. Komende woensdag zal de PvdA tijdens het vragenuurtje gedeputeerde Sietske Poepjes

lees verder »

PvdA blij met aanleg snel internet door Kabelnoord

door Provinciale Staten op 13 juli 2016

Snel internet zal in het buitengebied van de provincie Fryslân aangelegd worden door Kabelnoord. Dat besluit nam de provincie gisteren. Fractievoorzitter Remco van Maurik is ingenomen met deze keuze en verheugd dat er is geluisterd naar de adviezen van de PvdA. “We zijn blij met Kabelnoord, maar we zijn vooral blij voor de inwoners

lees verder »

‘Laat provincie bij Kabel Noord aanhaken’

door In het nieuws op 30 juni 2016

LEEUWARDER COURANT — Laat de provincie maar aandeelhouder worden van Kabel Noord in Dokkum. Die oproep klonk gisteren in bedekte termen in het Provinsjehûs. De provincie neemt de regie bij de uitrol van breedband in gebieden die nog geen snel internet hebben, omdat ze commercieel niet aantrekkelijk zijn voor kabelbedrijven.

lees verder »

De schop moet de grond in voor eerlijk snel internet

door Provinciale Staten op 29 juni 2016

Het aanleggen van snel internet door de hele provincie komt nu snel een stap dichterbij. De oplossing is een Fries kabelbedrijf. De provincie hoeft dit niet zelf op te richten, het kan juist meeliften op de ervaring en het succes van bestaand Fries kabelbedrijf.

lees verder »

‘Meer toewijding en ambities nodig in provinciale plannen’

door Provinciale Staten op 21 juni 2016
Foto PvdA Fryslân

De PvdA wil, samen met D66 en de Partij voor de Dieren, meer daadkracht en visie in de toekomstplannen van de provincie. De zogenoemde kadernota, een tussentijdse stand van zaken waarin het college hun visie voor de komende jaren beschrijft, mist ambities stelt Remco van Maurik.

lees verder »

Eindelijk reuring op provinciehuis over aanleg snel internet

door Provinciale Staten op 31 maart 2016
Foto PvdA Fryslân

Met snel internet voor alle Friezen als einddoel, kijkt de PvdA positief terug op de druk bezochte expertbijeenkomst over snel internet op het provinciehuis woensdagavond. “De provincie luistert eindelijk naar de lokale initiatiefnemers en kabelbedrijven over de aanleg van snel internet”, aldus Remco van Maurik. “Het onderwerp leeft, dat is duidelijk.

lees verder »