Door Vrouwennetwerk op 19 september 2023

Vooraankondiging Werkbezoek aan de Eerste Kamer op dinsdag 7 november

Dag leden van ons PvdA-Vrouwennetwerk Fryslân,

Tijdens onze Eindejaar borrel in december maakten wij gezamenlijk het programma voor dit jaar. We spraken af dat, als Hetty in de Eerste Kamer kwam, wij daar uitgenodigd zouden worden voor een werkbezoek. Na stemming over de plaats op de lijst eerder dit jaar, en een rode vrouwen vaartocht door de grachten van Leeuwarden, werd het doel, Hetty in de Eerste Kamer, gehaald. En dan is het eindelijk zover, we kunnen gaan!

Ons werkbezoek heeft wat meer tijd gekost door de kabinetscrisis. Het kabinet is nu ‘demissionair’, dat wil zeggen dat zij geen belangrijke politieke beslissingen meer neemt, totdat er een nieuw kabinet is. Over wetsvoorstellen die op de rol staan, moet de Tweede Kamer eerst beslissen wat wel/niet voor behandeling door kan naar de Eerste Kamer.

Zo het nu staat, wordt het initiatief voorstel van Henk Nijboer (PvdA) en Pieter Grinwis (CU), over de ‘Wet Vaste Huurcontracten’, op 7 november besproken. Hetty mag dan haar eerste speech houden, en wat zou het nu mooi zijn als wij daar bij zijn!
En vooral niet te vergeten; een wandeling over Lange Voorhout, langs de Hofvijver, en dan langs Het Torentje om Rutte uit te zwaaien!

Het duurt nog even, maar blok Dinsdag 7 november alvast in je agenda’s. De vergadering wordt waarschijnlijk gepland om 13.30 uur. Nadere informatie over reizen, tijden etc. volgt.
Ben je ook nieuwsgierig naar het ‘reilen en zeilen’ in de Eerste Kamer, de tijdelijke locatie (Lange Voorhout) en ‘onze vrouw in Den Haag’, meld je dan vast aan bij Marja van der Meer, [email protected]..
Graag woonplaats en telefoonnummer vermelden i.v.m. eventueel meerijden naar een treinstation.
Met warme groet,

Namens de werkgroep van het PvdA Vrouwennetwerk Fryslân:

– Marja van der Meer
– Toke Bijsterbosch
– Riek van der Vlugt