27 juni 2014

Van Maurik blikt vooruit op laatste coalitiejaar

Namens PvdA Fryslân gaf fractievoorzitter Remco van Maurik tijdens de laatste Provinciale Statenvergadering zijn visie over het afgelopen en komende coalitiejaar. “We willen blijven investeren in werk, innovatie, duurzaamheid en onderwijs om meer Friezen aan het werk te krijgen en te houden.” Volgens Van Maurik gaat het om het bieden van kansen en het benutten van mogelijkheden.

Speerpunten
“Het past bij ons als partij en Fryslân als provincie dat we kansen bieden,” zo vertelt Van Maurik tijdens de behandeling van de Kadernota. Daarom wil PvdA Fryslân zich ook komend jaar blijven inzetten voor “werk, werk en nog eens werk.” Bij de inzet op werk is verbetering van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt essentieel. Andere aandachtspunten voor de partij zijn duurzame energie, glasvezel in het buitengebied, recreatie en toerisme, en de overdracht van het sociale domein aan de gemeenten. Hierover zegt Van Maurik: “We voelen ons verantwoordelijk voor een goede overdracht en volgen de ontwikkelingen nauwgezet. Mensen mogen niet tussen wal en schip vallen.”

Trots
“We gaan dit laatste coalitiejaar in met het gevoel dat er voor Fryslân veel goede dingen zijn gedaan,” aldus Van Maurik. Er is veel geld geïnvesteerd om mensen werk te bieden en de sociaal economische structuur duurzaam te versterken. Een compliment voor de Gedeputeerde Staten is hierbij op zijn plaats volgens Van Maurik: “Het college is erin geslaagd een gezond financieel huis achter te laten.” PvdA Fryslân is daarnaast trots op de initiatieven die tot stand zijn gekomen in het afgelopen jaar. “Of het nu gaat om werk voor een ‘talint’, de nieuwbouw van Thialf of over Leeuwarden als ‘Kulturele Haadstêd’ in 2018.”