Door Provinciale Staten op 23 februari 2015

Toekomstfestival met Jannewietske & Diederik Samson

Is groen het nieuwe goud? Benieuwd naar de kansen die de wereld van morgen biedt op het gebied van duurzaamheid? Kom dan op zaterdag 28 februari naar het prachtige nieuwe campusgebouw van Wetsus voor een toekomstfestival over duurzaamheid.

 

Hoe kijkt de PvdA naar duurzaamheid? Welke mogelijkheden liggen er nu en in de toekomst op dit terrein in het verschiet? Partijleider Diederik Samsom licht het toe. Johannes Boonstra, directeur van Wetsus vertelt over de kansen die er zijn op het gebied van watertechnologie en blue energy en Jannewietske de Vries ontvouwt de ambities van PvdA Fryslân.

Het gaat die dag om meer dan de woorden van Johannes, Diederik en Jannewietske. Door middel van een uitgebreid randprogramma kunnen aanwezigen met allerlei facetten van duurzaamheid kennis maken. Werp een blik op de Solar Boat, informeer jezelf over duurzaam bouwen, bekijk een breimachine die door wind wordt aangedreven en gebruikt wordt voor het stofferen van meubels, check de op zonne-energie werkende Waka Waka lamp of verschillende gebreide producten die van afval zijn gefabriceerd. Trek in een duurzame hap? Proef de heerlijke Weedburger of de hapjes van restaurant Eindeloos die gemaakt zijn van de mooiste ingrediënten uit de regio. De echte waaghalzen kunnen zich tegoed doen aan insecten. Een DJ zorgt voor ‘duurzame’ achtergrond geluiden.

Kortom een dag die je niet wilt missen!

Datum: zaterdag 28 februari 2015
Tijd: inloop vanaf 15.30 uur – einde rond 18.00 uur
Locatie: WaterCampus Leeuwarden, Oostergoweg 9, Leeuwarden