Uitnodiging eindejaarsborrel vrouwennetwerk 15 december 2023

Door Gewestelijk bestuur op 27 november 2023

Aan de leden van het PvdA-Vrouwennetwerk Fryslân,

Na een intensieve landelijke campagne, met voor ons een prachtig resultaat, bleek dat helaas overdonderd door sympathisanten van Wilders. Veel proteststemmen dat het anders moet. Dat willen wij ook, maar dan toch echt anders. Eerlijker en duurzamer!

Maar we blijven strijdvaardig, houden elkaar vast.

Daarom ook dit jaar weer ons informeel samenzijn. We staan stil bij wat wij in 2023 gedaan hebben en aan welke activiteiten wij voor het komend jaar denken.

  • Dit jaar vonden ook de provinciale verkiezingen plaats. Als campagneactiviteit voeren we op de laatste zaterdagmiddag, in ’t rood en luid zingend, met een praam door de Leeuwader grachten. Onze inzet, ook Hetty in de Eerste Kamer, is gelukt.
  • Voor de grote vakantie waren wij op bezoek bij Woongroep ‘Blyn Anker’. In het kader van ‘Wonen in relatie tot Zorg’, maakten we kennis met een alternatieve woonvorm voor ouderen. Zo wonen is een prima optie om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven.
  • Doordat het kabinet demissionair was, volgde ons werkbezoek aan de Eerste Kamer iets later in het jaar dan te doen gebruikelijk. Hetty had begin november haar maidenspeech, dus een mooi moment voor een dag met de trein naar Den Haag.

Wat gaan we in 2024 doen? Wat vinden jullie belangrijke thema’s die aandacht behoeven of om verder uit te diepen? En welke deskundigheid hebben wij als PvdA vrouwen zelf in huis, en is de moeite waard om te delen?

Tijdens onze eindejaar borrel (of koffie/thee) horen we graag welke ideeën er opborrelen.

Wegens succes van vorig jaar nodigen we jullie uit op:

Vrijdag 15 december a.s. bij Proeflokaal Wouters, Sophialaan 5, 8911 AE, Leeuwarden(t.o. het centraal station)

Tussen 16.00 – 18.00 uur zijn jullie van harte welkom!

Oant sjen op die 15e.

PvdA-Vrouwennetwerk Fryslân:

– Marja van der Meer
– Toke Bijsterbosch
– Riek van der Vlugt