22 november 2012

Seniorenwerkgroep Súdwest- Fryslan bezoekt provinciehuis

Op woensdag 22 november kwam er een delegatie van 46 personen van de seniorenwerkgroep Súdwest-Fryslân op bezoek in het Provinciehuis. Onder genot van koffie met oranjekoek luisterden ze naar het welkomstwoord van Ömer Kaya. Daarna vertelde Fractievoorzitter Remco van Maurik over de onderwerpen die in de Staten aan de orde zijn. De mensen uit Súdwest waren zeer geïnteresseerd in de onderwerpen windmolens en IJsstadion Thialf. Ingrid Wagenaar, met de dubbele pet op van Statenlid en ambtenaar in Súdwest-Fryslân, vertelde over dorpen/kernen/wijkenbeleid van de gefuseerde gemeente. Daarna was het tijd voor een broodje. 

Na de lunch werd het bezoek voortgezet in de Statenzaal. PvdA-gedeputeerde Hans Konst kwam hier uitleg over zijn werk geven. Ook konden er vragen aan hem worden gesteld. Klaas Arie Beks vertelde over de geschiedenis van de gebouwen en de Statenzaal. Daarna ging men onder leiding van gidsen in vier groepen uiteen om een rondleiding door het provinciehuis doen. De GS-zaal, de oude bibliotheek en de kamer van de gedeputeerden werden bewonderd. Ook werd de nieuwe kantoortoren bezocht en kon men zien hoe de ambtenaren werken zonder vaste werkplek op hun afdeling.

Om drie uur werd er afscheid genomen. Minne van Oosten bedankte de gidsen met de overhandiging van een presentje uit de plaatselijke wereldwinkel. Toen was het tijd om in de bus te stappen en weer huiswaarts te keren.