Door Provinciale Staten op 19 december 2023

Sander Terphuis nieuw commissielid voor PvdA Fryslân

Sander Terphuis (1972) wordt tijdens de Provinciale Statenvergadering van 20 december geïnstalleerd als commissielid namens de PvdA Fryslân. Terphuis woont in Feanwâlden en werkt bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken op het terrein van internationaal mensenrechtenbeleid. Hij vluchtte op zijn achttiende uit Teheran (Iran) naar Nederland en kwam hier terecht in een asielzoekerscentrum in het Friese dorp Burgum. Daar leerde hij Nederland en Fryslân kennen. Na 17 jaar in Den Haag gewoond te hebben, keerde hij in 2020 samen met zijn Friese echtgenoot terug naar de provincie waarmee hij een hechte band voelt. Tijdens de Provinciale Statenverkiezingen stond hij voor de PvdA op plek 8 van de kandidatenlijst. Hij wordt het tweede commissielid binnen de fractie, samen met Miriam Gossen.

Sander Terphuis heeft zin om als commissielid aan de slag te gaan voor Fryslân: “Ik wil graag mijn steentje bijdragen om samen met onze Statenfractie verder te bouwen aan onze sterke en mooie provincie. Dit ga ik doen met veel passie en energie voor onze prachtige provincie die mij heel veel waard is, en voor haar inwoners. Als commissielid ga ik mij in samenwerking met de Statenleden richten op het brede dossier cultuur, op het dossier Europa, en op de vragenstukken als participatie en opvang van vluchtelingen. Ik kijk uit naar een fijne vruchtbare samenwerking met iedereen die zich inzet voor een sociaal Fryslân.”

Fractievoorzitter Edou Hamstra is enthousiast over de komst van Terphuis in de fractie: “We zijn heel blij dat hij ons nieuwe commissielid wordt. We kennen Sander als iemand met veel kennis over de onderwerpen waarmee hij bezig gaat en met veel energie om daarover het gesprek aan te gaan met mensen in de mienskip.”