Meld je aan voor het PvdA Fryslân Festival met Tim ‘S Jongers en Esmee Visser

Door Gewestelijk bestuur op 22 september 2022

Aanmelden voor het festival is nog maar zeer beperkt mogelijk. Neem daarom contact op via [email protected] of 058 – 29 25 799 wanneer u er nog bij wilt zijn. 

Zes maanden voor de Provinciale Staten- & Wetterskipsverkiezingen vindt dit jaar het PvdA Fryslân Festival plaats. Een ideaal moment voor een middag vol gezelligheid, met oude bekenden en nieuwe gezichten. Om het met elkaar te hebben over de grote uitdagingen waar de politiek voor staat. Met leuke sprekers en interessante workshops, muziek en alle gelegenheid om in gesprek te gaan met politici en partijgenoten. Het festival is in Thialf onder leiding van ons Friese Kamerlid Habtamu de Hoop. 

‘Wie hard werkt komt er niet’ 

Onze eerste spreker is Tim ’S Jongers, politicoloog en de nieuwe directeur van de Wiardi Beckman Stichting. Uit eigen ervaring en na jarenlang onderzoek in achterstandswijken weet hij dat succes en falen voor een groot deel afhangen van de kansen die je krijgt. Hard werken alleen is niet genoeg om vooruit te komen en loont ook niet voor een grote groep. De groeiende kloof in het inkomen, opleidingsniveau en de gezondheid van mensen zorgt ervoor dat steeds meer mensen nog maar weinig vertrouwen hebben in de politiek. Hoe winnen we dit vertrouwen terug en zorgen we ervoor dat iedereen op een rechtvaardige manier wordt meegenomen in de transities die ons te wachten staan?  

Olympisch kampioen 

Esmee Visser werd in 2018 Olympisch kampioen op de 5000 meter. Thialf is een bekende plek voor haar, want hier won ze in 2020 de 3000 en 5000 meter bij de KPN NK afstanden. Tijdens het PvdA Fryslân Festival komt ze ons meer vertellen over topsport, mentaal welzijn en de reis die ze daarin heeft gemaakt.   

Meld je snel aan, want vol=vol 

Waar? Thialf (Pim Mulierlaan 1, 8443 DA Heerenveen)
Wanneer?Vrijdag 30 september 2022
Hoe laat?Vanaf 16.30 uur tot ongeveer 20.30 uur  

Programma 
16.30 Aanvang
17.00 Workshops
18.00 Tim ‘S Jongers
18.30 Eten
19.30 Esmee Visser  

Workshops  

Bloeizone
Hoe kunnen we zo lang mogelijk gezond leven? En verkleinen we de gezondheidsverschillen? Daan Olivier (voormalig wielrenner) en Jaap Stalenburg (woordvoerder sport) geven een workshop over ‘Bloeizone Fryslân’: de ambitie om in Fryslân voor meer gezonde jaren te zorgen door een gezonde leefstijl. 

Get out the message
De ideeën zijn er. Het gevoel dat het anders kan ook. Maar hoe breng je dit overtuigend over? Wouter van der Spoel is de Online marketeer van de PvdA en komt vanaf het partijbureau naar Heerenveen voor een workshop over hoe je effectief een verhaal kunt vertellen.  

Fryslân leefbaar & bereikbaar
De buslijn die verdwijnt, steeds verder moeten reizen voor de zorg die je nodig hebt, de sportclub die niet genoeg vrijwilligers kan vinden; de leefbaarheid op het platteland staat onder druk. Edou Hamstra (fractievoorzitter) en Habtamu de Hoop (Tweede Kamerlid) geven een workshop over hoe we hier mee om moeten gaan.     

We hopen je dan te zien. 

Edou Hamstra, PvdA Steatefraksje
Roelof Veldhuis, Gewestelijk Bestuur
Henni van Asten, Wetterskipsfraksje