PvdA foar Fryslân – Een uniek kijkje achter de schermen bij de ambulance

Door Provinciale Staten op 2 mei 2024
De afdeling van PvdA Smallingerland organiseerde afgelopen vrijdag een interessant werkbezoek bij Kijlstra ambulancezorg en personenvervoer in Drachten, waar ze dag en nacht klaar staan om mensen te vervoeren.
Ook de ambulancezorg heeft te maken met een veranderd zorglandschap, jaarlijks stijgt het aantal ritten met 2 à 3 procent door de vergrijzing. Dat maakt het belangrijk om de zorg goed te coördineren.
Tijdens de rondleiding op het hoofdkantoor en bij de ambulancepost zag Statenlid Klaas Zwart een jongensdroom uitkomen: hij mocht een rit maken achter het stuur van een ambulance!
Daarna bezochten we het Museum Drachten om de nieuwe provinciale cultuurnota met de mensen in het veld te bespreken. Het college wil de komende jaren flink bezuinigen op cultuur, wat grote consequenties heeft voor de sector.
In het museum konden we direct de tentoonstelling ‘Made in Frylsân’ bekijken; over design, vakmanschap en creativiteit in iconische ontwerpen die de afgelopen 100 jaar in Frylsân zijn vervaardigd. Een prachtige collectie!
Heel veel dank aan PvdA Smallingerland en in het bijzonder raadslid Zahraa Al-Daraaj voor de organisatie!