Door Privé: Christa Oosterbaan op 11 april 2017

‘Opkrabbelen, vooruitkijken en terugknokken’

Het is nu bijna 4 weken na de verkiezingsdag en daarmee tijd voor een bericht van mijn kant. Wat een dramatische uitslag voor onze partij! Dat we flink zouden verliezen was wel duidelijk, maar dat het zó erg zou zijn dat hadden de meesten van ons toch niet verwacht. Over het hoe en waarom is al veel gezegd. In mijn optiek is het een combinatie van vele factoren en is het zaak nu vooruit te kijken.

Tijdens de campagne heb ik ontzettend veel steun en hulp gekregen van vrijwilligers in alle afdelingen in Fryslân. Ik heb dit echt ervaren als een warm bad. Heel veel dank daarvoor. Ook de leden die geld gedoneerd hebben voor de campagne: ontzettend bedankt hiervoor! Met deze bijdragen konden we meer in de media voor elkaar krijgen, zoals bijvoorbeeld de radiospot bij Omrop Fryslân. Ik ben ervan overtuigd dat dit extra geld en de inzet van zoveel mensen heeft bijgedragen aan het aantal voorkeursstemmen wat ik gekregen heb. Daar ben ik erg trots op. Speciaal woord van dank gaat uit naar mijn campagneteam, zonder hen had ik niet zo’n mooie campagne kunnen draaien!

Veel mensen vragen mij wat ik nu ga doen. Dat vind ik nog lastig te zeggen op dit moment, maar ik ben niet iemand die snel opgeeft. Ik wil afdelingen blijven bezoeken en als er lastige kwesties opdoemen wil ik mij graag inzetten voor het Friese belang. De PvdA heeft nu geen Friese vertegenwoordiging meer in de Tweede Kamerfractie, maar ik wil toch graag de verbinding zijn tussen Fryslân en Den Haag voor onze partij. Schroom dus niet mij te benaderen. Dat kan via email [email protected] of telefonisch op 06-51395645.

De oude fractie heeft inmiddels afscheid genomen en de nieuwe fractie is geïnstalleerd. Lichtpuntje is dat Khadija Arib opnieuw tot voorzitter van de Tweede Kamer is gekozen. Sharon Dijksma bindt ondertussen de strijd aan met Trump en organiseert een klimaatconferentie in de VS onder de naam Climate First. De nieuwe fractie laat hiermee zien strijdbaar te zijn voor onze idealen.

Laten wij als leden hierbij aansluiten. We moeten opkrabbelen, vooruitkijken en ons terugknokken! Ik ben ervan overtuigd dat, met alle betrokken leden en de vele verschillende kwaliteiten binnen onze vereniging, ons dat gaat lukken.

Voorts in de strijd!

Christa Oosterbaan

Privé: Christa Oosterbaan

Privé: Christa Oosterbaan

Naam: Christa Oosterbaan Geboren: 7 augustus 1976 op Terschelling Woonplaats: West-Terschelling Favorieten PvdA’er: Lutz en Anita Hobby’s: Wandelen, legpuzzels, tennis en lezen. Programma: Wie is de Mol Boek: Het boek Dina van Herbjørg Wassmo (eigenlijk alle boeken van deze schrijfster) Krant: LC Moment: geboorte van onze kinderen Vakantiebestemming: Bretagne Quote die mij inspireert: Ik hoor

Meer over Privé: Christa Oosterbaan