Door Privé: Wanda Ottens op 6 juni 2015

Nieuwe wegen

Tijdens de verkiezingen gingen we deur voor deur, straat voor straat, wijk voor wijk, dorp voor dorp. Tijdens de gesprekken bleek: U weet niet goed wat de provincie doet. Laat staan dat u weet wat een Statenlid doet. U kunt er net één bij naam noemen, maar dan houdt het ook op. En u vindt dat de PvdA er landelijk een zootje van maakt en twijfelt aan ons. En dat trek ik mij aan. Door elke maand een stukje te schrijven over mijn leven, het Statenlidmaatschap en wat mij drijft, hoop ik u een duidelijker beeld te geven over wie ik ben, wat ik doe en waarom ik dat zo graag voor de PvdA doe.

Ik ben Wanda Ottens, 34 jaar en woon in Heerenveen. Ik woon in een leuke gezellige buurt samen met mijn vriend Jelmer en onze dochter van tweeëneenhalf jaar. Naast mijn Statenlidmaatschap heb ik een eigen bedrijf in de re-integratie en arbeidsparticipatie en help graag mensen aan het vinden van een baan. Dat geeft mij heel veel voldoening. Dit kan ik heel goed combineren met mijn gezin en mijn politieke bezigheden. Al zijn mijn weken nooit hetzelfde en ben ik soms bijna alle avonden op pad. Ik houd van koken, lekker eten, lezen, theater en heb graag oprechte en positieve mensen om mij heen.

Vier jaar geleden kwam ik nieuw in de Staten. Ik was 30 jaar, had geen politieke ervaring maar was vastbesloten om een goed Statenlid te worden en veel naar buiten te gaan. Wat het Statenlidmaatschap inhield wist ik eigenlijk niet precies en moest dat allemaal nog leren. Ik ben de politiek ingegaan omdat ik mooie dingen wil doen en de wereld een beetje beter wil maken. Door te werken aan binding, verheffing en bestaanszekerheid, zoals goed werk, denk ik een steentje bij te dragen als Statenlid in Fryslân voor de PvdA. Ik ben graag onder de mensen om te luisteren en te signaleren. Dat wat voor de mensen en ons van waarde is neem ik mee om er ook echt wat mee te doen. Dat maakt het werk in de politiek zingevend en rijk.

En nu zitten we in de oppositie, heb ik inmiddels vier jaar ervaring en ben ik nog steeds vastbesloten om er iets moois van te maken. Daar verandert niets aan. Wat het werk als Statenlid in de oppositie precies inhoudt weet ik nog niet zo goed. Wel weet ik dat ik nog steeds erg gedreven ben om mooie dingen te doen en niet de politiek in ben gegaan om in een oppositie of in een coalitie deel te nemen. Ook ik wil mee veranderen in de ontwikkelingen en veranderingen die de partij nu doormaakt. Want met de PvdA gaat het niet goed en ze zal een andere koers moeten varen, weer duidelijk moeten maken waar ze voor staat en dicht bij de idealen gaan staan. Daar zijn we hard mee aan het werk. En ik geloof dat het gaat lukken. Ik denk dat een oppositie-positie niet ideaal is, maar dat dit wel een uitgelezen kans is om de komende jaren bezig te gaan met dat wat wij graag willen en wie wij moeten zijn. Om te verbinden en om aansluiting te zoeken. Ook bij andere partijen. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in en houd u van mijn activiteiten op de hoogte.

Privé: Wanda Ottens

Privé: Wanda Ottens

Naam: Wanda Ottens Geboren: 9 februari 1981 Woonplaats: Heerenveen Opleiding: sociaal juridische dienstverlening Telefoon: 06 – 24 30 01 84 E-mail: [email protected] Wanda’s favorieten PvdA’er: Ahmed Aboutaleb Hobby’s: politiek, lezen, koken, samen zijn met vrienden en familie Tv-programma: De Fractie van de VPRO Boek: boeken van Nicci French Radiozender: Radio 538, NPO2 Krant: NRC Next,

Meer over Privé: Wanda Ottens