Jaarverslag Steatefraksje 2017

Door Provinciale Staten op 5 april 2018

Vorig jaar eindigde ik met „oppositie voeren, het begint leuk te worden”. En dat was het dit jaar zeker. We varen onze eigen rode koers. In dit jaarverslag is te lezen wat we in 2017 allemaal deden. Laat ik alvast een paar hoogtepunten noemen. In mei vorig jaar organiseerden we samen met de SP en GrienLinks een ‘duurzame dorpen’ bijeenkomst. We hoorden daar dat veel initiatieven hetzelfde probleem ervaren: er is geen meerjarige financiële ondersteuning. Door een motie van ons wordt dit probleem opgelost.

Het gaat ons nu veel te langzaam om de sociale woningen duurzaam te maken. Duurzame en betaalbare woningen voor iedereen, dat kan en moet sneller. Ook hiervoor hebben we verschillende voorstellen gedaan. Snel internet toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. Al jaren willen wij dat de provincie zich hiervoor inspant en de kabels zo snel mogelijk in de grond legt. Gelukkig gaat Kabelnoord hier vanaf dit jaar mee aan de slag.

We zien de veenweide verdrogen. Samen met andere partijen roepen we op tot actie. Er gebeurt te weinig om de veenweide te behouden voor de toekomst. Volgens ons kan een volledige grondgebonden landbouw hierbij helpen. Met positieve energie gaan we in 2018 door om Fryslân duurzamer en socialer te maken.

Remco van Maurik
Fractievoorzitter PvdA Steatefraksje

Jaarverslag Steatefraksje 2017
(download pdf)