Door Provinciale Staten op 6 april 2023

In memoriam: Gryt van Duinen

Deze week bereikte ons het verdrietige nieuws dat Gryt van Duinen is overleden. Gryt was van 2007 tot 2011 voor de PvdA lid van Provinciale Staten van Fryslân. Haar oud-fractiegenoot Henni van Asten schreef de volgende in memoriam:

‘Bij haar borrelde het ene idee na het andere plan op en graag stroopte ze haar mouwen voor de uitvoering. De langdurige provinciale processen en procedures riepen dan ook haar ongeduld op.

Ze heeft zich ingezet voor de Friese taal en cultuur op een wereldse manier. De Friese identiteit moest met zijn tijd meegaan. Als een  sociaaldemocraat stond ze natuurlijk op gelijke kansen voor iedereen.

Wanneer Gryt achter het spreekgestoelte stond werd het stil in de Statenzaal.  Als geen ander wist ze haar toehoorders te boeien. Met een goed verhaal en die prettige stem die wij allemaal zo goed kenden van Omrôp Fryslân.

We zullen ons Gryt blijven herinneren als een fijne fractiegenoot en een talentvolle vrouw boordevol ideeën, waarvan gelukkig  veel heeft bijgedragen aan het Frysk eigene.’