Door Gewestelijk bestuur op 21 maart 2017

Hans Konst beoogd voorzitter gewestelijk bestuur

Hans Konst (Joure) is voorgedragen als nieuwe voorzitter van het gewestelijk bestuur van de PvdA in Fryslân. Theo Douma (Leeuwarden) en Eric Boersma (Heerenveen) zijn voorgedragen als nieuwe bestuursleden. Het PvdA-bestuur zegt blij te zijn met de „totaal verschillende kandidaten”. Op dit moment is er nog één vacature beschikbaar binnen het bestuur. Tot zaterdag 8 april, 9.00 uur, kunnen kandidaten en tegenkandidaten zich melden voor de verschillende posities.

Huidig voorzitter Henk Korthof maakte op 13 januari bekend dat hij, na vier jaar voorzitterschap, ging stoppen. Vervolgens ging het gewestelijk bestuur op zoek naar geschikte kandidaten, waarna Hans Konst zich beschikbaar stelde. Ook de zittingsperiodes van Jan de Jong (penningmeester) en Trees Flapper (bestuurslid) lopen af. Flapper stelt zich herkiesbaar voor een tweede periode. Het gewestelijk bestuur stelt voor haar te herbenoemen. De Jong stelt zich niet herkiesbaar. Eerder dit jaar nam Chris van Beek al afscheid van het gewestelijk bestuur.

De kandidaten zullen zich aan de Friese PvdA-leden voorstellen tijdens de gewestelijke voorjaarsvergadering op 8 april (locatie: De Pleats, Burgum, vanaf 10.00 uur). Dan mogen de leden zich ook uitspreken over de kandidaten.

Neem voor meer informatie of bij vragen contact op met Henk Hoen (vicevoorzitter gewestelijk bestuur) via 06-80186750 of 0512-382408