Door Provinciale Staten op 31 augustus 2022

Edou Hamstra nieuwe fractievoorzitter van de PvdA Fryslân

Edou Hamstra volgt Hetty Janssen vanaf vandaag bij de start van het nieuwe politieke seizoen op als fractievoorzitter van de PvdA Statenfractie. Hamstra is in mei door de leden verkozen als lijstrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart. Janssen blijft tot het einde van deze periode wel woordvoerder natuur en landbouw voor de PvdA.

Edou Hamstra (1994) heeft veel zin deze nieuwe uitdaging: “Er moet veel gebeuren om mensen weer bestaanszekerheid en kansengelijkheid te bieden. Om ervoor te zorgen dat we in Fryslân warme handen en droge voeten houden. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van Hetty en de rest van de fractie om mij nu al als fractievoorzitter te kiezen, zodat ik in aanloop naar de verkiezingen de tijd heb om me verder te verdiepen in alle belangrijke dossiers. Ik wil Hetty ook bedanken voor haar inzet als fractievoorzitter. Ik heb veel van haar kennis en ervaring geleerd.”

Hetty Janssen ziet in Edou een goede opvolger: “Ze is gedreven en een echte verbinder. Ik vind haar een prachtig boegbeeld van de strijd voor een eerlijker en socialer Fryslân.”