Door Douwe Hoogland op 20 mei 2015

Douwe Hoogland in adviescommissie nieuwe Kamerleden

Douwe Hoogland neemt op verzoek van het PvdA partijbestuur namens Fryslân plaats in de adviescommisie kandidaatstelling Tweede Kamer. Deze commissie adviseert het partijbestuur over de samenstelling van de lijst voor de verkiezingen van 2017. Oud-partijvoorzitter Felix Rottenberg is benaderd en bereid  om voorzitter te zijn van deze commissie.

Zoektocht
Als Statenlid en bestuurder met agrarische wortels zal Hoogland, samen met de andere commissieleden, een profielschets voor kandidaat-Kamerleden opstellen. Voor de zomer zal deze profielschets door de Verenigingsraad worden besproken. Over de zoektocht naar nieuwe Kamerleden zegt partijvoorzitter Hans Spekman: “Als je als partij effectief wilt zijn in je zoektocht naar mensen die de drive hebben om onze idealen om te zetten in daden, doe je dat niet alleen in de periode kort voor naderende verkiezingen.”

Douwe Hoogland

Douwe Hoogland

Naam: Douwe Hoogland Geboren: 3 maart 1952, Bartlehiem (Tytsjerksteradiel) Woonplaats: Aldtsjerk Beroep: bestuurder en oud-boer Telefoon: 06 – 20 53 31 78 E-mail: [email protected] Douwe’s favorieten PvdA’er: Anita Andriessen Hobby’s: mountainbiken, wandelen en met de camper op stap Tv-programma: Tegenlicht Boek: De Graanrepubliek van Frank Westerman Radiozender: NPO1 Krant: Trouw en Nieuwe Oogst Moment: als alle

Meer over Douwe Hoogland