Vrouwennetwerk: Vooraankondiging Werkbezoek Sociale Voedseltuinen, op vrijdag 28 juni.

Door Vrouwennetwerk op 24 mei 2024

Dag leden van ons PvdA-Vrouwennetwerk Fryslân,

Wat hadden wij 5 april een geslaagd werkbezoek aan Wetterskip Fryslan, locatie Woudagemaal. Prachtig weer en zo’n grote groep, dat wij ons voor de rondleiding in tweeën moesten splitsen. Met ook nu weer nieuwe vrouwen.

De functie van het Wetterskip werd ons helder uitgelegd! Hun kerntaken, zorgen voor schoon-, veilig- en voldoende water, worden steeds belangrijker. Zie voor verslag en presentatie op: Verslag bezoek Vrouwennetwerk Woudagemaal – Partij van de Arbeid Fryslân (pvda.nl).

Wij zijn nu bezig met de organisatie van een werkbezoek aan de Sociale Voedseltuin. De dames Hester van der Werff (Stichting Kleine Boerderij in Oosterwolde), en Loraine Westerneng (Stichting Sociaal en Vitaal) zijn in Friesland de grondleggers van deze voedseltuinen.

De details volgen maar blok alvast de datum/tijd in je agenda:

We hebben afgesproken voor vrijdag, 28 juni om 14.30 uur in Nieuwehorne. Precieze aanvangstijd volgt nog. Eindtijd zal rond 16.30 uur zijn.

Ben je ook nieuwsgierig naar de drive van deze vrouwen, hun doel, en hun relatie met de provincie en gemeenten, geef je dan al vast op bij Marja van der Meer, [email protected]..

Graag woonplaats en telefoonnummer vermelden i.v.m. eventueel meerijden.

Met warme groet,

Namens de werkgroep van het PvdA Vrouwennetwerk Fryslân:

  • Marja van der Meer
  • Toke Bijsterbosch
  • Riek van der Vlugt