Door Vrouwennetwerk op 8 oktober 2024

Vrouwennetwerk: Vooraankondiging Werkbezoek Biosintrum, op vrijdag 8 november 2024.

Beste leden van ons PvdA-Vrouwennetwerk Fryslân,

Het is alweer een paar maand geleden dat wij een top werkbezoek hadden naar de sociale Voedseltuin in Nieuwehorne. Prachtig weer, gezellig buiten en een hoge opkomst. Ook GL vrouwen, die PvdA lid waren geworden, waren nieuwsgierig naar dit werkbezoek over natuurvriendelijk tuinieren. Zie voor verslag: Verslag werkbezoek Vrouwennetwerk aan Sociale Voedseltuin in Nieuwehorne – Partij van de Arbeid Fryslân (pvda.nl)

En nog steeds staat de tuin volop in de belangstelling. Omrop Fryslân maakte hier nog een 2-delige documentaire over, die onlangs op de zondagavonden werd uitgezonden.

Onze derde activiteit dit jaar is een werkbezoek aan het Biosintrum in Oosterwolde. Dit kenniscentrum op het gebied van de ‘biobased economy’ is gehuisvest in een van de meest duurzame gebouwen van Europa (bestaat voor meer dan 80% uit biobased materialen).

Dit bijzondere gebouw, dat op zich al een bezoek waard is, is te vinden op het Ecomunitypark. Hier werken meerdere ecologische bedrijven samen om nieuwe slimme ideeën, producten of oplossingen te bedenken voor een duurzame toekomst. Heeft bijvoorbeeld teelt van lisdodden toekomst?

We hadden ons onvoldoende gerealiseerd dat dit kenniscentrum zo intensief gebruikt wordt. Toen we uiteindelijk een datum afgesproken hadden, werd ook die weer gecanceld.

Maar van uitstel dit keer geen afstel!

Directeur Petra Boorsma ontvangt ons graag op:

Vrijdag, 8 november a.s. om 14.30 uur in Oosterwolde. Eindtijd zal rond 16.30 uur zijn. Details volgen maar blok alvast de datum/tijd in je agenda.

Ben je ook nieuwsgierig naar dit bijzondere gebouw, op deze bijzondere plek, de drive van deze vrouw, samenwerking mei de Mienskip, hun relatie met de provincie en gemeenten, geef je dan al vast op bij Marja van der Meer, [email protected]..

Graag woonplaats en telefoonnummer vermelden i.v.m. eventueel meerijden.

Met warme groet,

Namens de werkgroep van het PvdA Vrouwennetwerk Fryslân:

  • Marja van der Meer
  • Toke Bijsterbosch
  • Riek van der Vlugt