Door Provinciale Staten op 21 augustus 2024

Vacature administratief medewerker: Word jij onze nieuwe collega?

De PvdA Statenfractie in Fryslân bestaat uit vijf Statenleden en een commissielid. Het fractiebureau ondersteunt de Statenleden bij hun politieke werk. Samen werken wij aan een eerlijk, sociaal en groen Fryslân. Wil jij hier met ons voor gaan? Wij zijn op zoek naar een:

Administratief medewerker (16 uur per week)

Hoe ziet de functie eruit?

• Samen met je collega’s, een beleidsadviseur en een communicatie- en beleidsadviseur, werk je op het provinciehuis in Leeuwarden.
• Als administratief medewerker op het fractiebureau vorm je het eerste aanspreekpunt (per telefoon of mail) voor de Statenleden, burgers, maatschappelijke organisaties, (PvdA-)politici en PvdA-leden. Je helpt mee bij het onderhouden van ons netwerk.
• Samen met je collega’s organiseer je werkbezoeken en bijeenkomsten.
• Je bent verantwoordelijk voor het beheren van de agenda en de e-mail van de Statenfractie en je plant afspraken in voor de fractie of voor individuele fractieleden. Je helpt mee bij het voorbereiden van de wekelijkse fractievergaderingen.
• Met je collega-fractiemedewerkers ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op het fractiebureau, zoals het regelen van ruimtes en catering voor afspraken binnen en buiten het provinciehuis.

Wie zoeken wij?

• Iemand met MBO+ niveau en enkele jaren werkervaring
• Je vindt het leuk om te werken in een dynamische en soms hectische omgeving.
• De politiek vereist dat je flexibel bent, snel kunt schakelen en goed kunt prioriteren.
• Je beheerst de Nederlandse taal goed. Het Fries kun je minimaal lezen en verstaan, of je bent bereid daarvoor een cursus te volgen.
• Je bent in staat je taken proactief en zelfstandig uit te voeren. Als je merkt dat zaken blijven liggen, onderneem je zelfstandig actie.
• Je bent goed in het onderhouden van contacten via telefoon en e-mail.
• Je kunt goed plannen en organiseren.
• Je hebt ervaring met het beheren van agenda’s, e-mail en documenten en het voorbereiden van vergaderingen en bijeenkomsten.
• Je kunt vertrouwelijk omgaan met gevoelige informatie.
• Je kan goed overleggen en meedenken met anderen.

Wat bieden wij?

Je gaat werken in een klein, hecht team met een groot netwerk en veel interessante contacten binnen en buiten de Friese politiek. Het betreft hier een functie voor gemiddeld 16 uur en ingedeeld in maximaal schaal 6 van de provinciale cao, afhankelijk van ervaring en opleiding. Er is verder een goede pensioenverzekering, reiskostenvergoeding en mogelijkheden voor training en opleiding. Daarnaast heb je recht op 10 vakantiedagen/80 verlofuren (o.b.v. 16 uur p.w.) De verdeling van de werkdagen is in overleg, maar bij voorkeur ben je op dinsdag minimaal een halve dag en op woensdag de hele dag beschikbaar. Door de aard van de politiek werk je in sommige weken meer. Die uren worden gecompenseerd tijdens de politieke recessen. De fractievergaderingen vinden regelmatig in de avonduren plaats. Je werkt op het fractiebureau in het provinciehuis in Leeuwarden, met mogelijkheden om thuis te werken. Het gaat om een tijdelijke aanstelling van een jaar met uitzicht op verlenging tot in ieder geval de verkiezingen in 2027.

Reageren?

Laat weten waarom je graag bij de PvdA wil werken en verstuur je antwoord en cv naar Bart van Burg, [email protected]. Reageren kan tot en met zondag 1 september. Voor meer informatie over het werk kun je contact opnemen met fractievoorzitter Edou Hamstra: 06 – 25 39 16 60, [email protected] of je wellicht toekomstige collega Bart van Burg: 06 – 36 46 90 71, [email protected]. De gesprekken vinden plaats op woensdag 4 september. Je start zo snel als mogelijk met de functie.