Door Vrouwennetwerk op 31 oktober 2023

Uitnodiging werkbezoek Eerste Kamer op dinsdag 7 november

Dag leden van ons PvdA-Vrouwennetwerk Fryslân,

In onze vooraankondiging gaven wij al aan dat de datum voor dit werkbezoek meer tijd heeft gekost door de kabinetscrisis. Maar nu staat het dan toch te gebeuren. Dinsdag over een week zijn we welkom bij Hetty Jansen in de Eerste Kamer. We hadden graag een rondleiding door deze tijdelijke Eerste Kamer gehad, maar ivm de veiligheid van de bewindspersonen, die er die dag ook vergaderen, is het al uitzonderlijk dat er een groep toegelaten wordt.
Vergeet niet om je identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs mee te nemen, anders ben je snel klaar!

We streven ernaar om vóór aanvang van de vergadering op de publieke tribune te zitten. Een medewerker van Hetty zal ons begeleiden en mogelijk ontmoeten we ook Ferd Crone. Bij de start van de vergadering stemmen de leden altijd eerst over de voorstellen van hun laatste plenaire vergadering (dan: Begroting 2024). Het ’Huisvestingsplan’, met oa de ‘Wet Vaste Huurcontracten’ staat als eerste onderwerp op de agenda. Hetty staat als tweede spreker gepland en voert het woord over mn het initiatief voorstel van Henk Nijboer (PvdA) en Pieter Grinwis (CU).
Na de vergadering hebben wij nog wat tijd voor we huiswaarts keren. We kunnen dan een route lopen via Lange Voorhout naar Paleis Noordeinde (vertrekt de koninklijke familie met Prinsjesdag), Raad van State, ‘De Passage’ en ergens eten. Tip van Hetty: Pizzeria Pinocchio (Pizza ca € 15,–). Als we dat als groep doen, moeten we wel vooraf reserveren! Je kunt natuurlijk ook zelf, of samen, elders wat eten. Als je maar weer op tijd op het treinstation bent. Want om de prijs laag te houden reizen we in de daluren, met een samen reiskaart.

Programma:
09.17 uur Vertrek Station Leeuwarden
09.34 uur Vertrek Station Heerenveen
11.56 uur Aankomst Den Haag Centraal (zonder overstap)
12.30 uur Melden bij de balie (publieke ingang Kazernestraat)
12.45 uur Controle Paspoorten etc
13.00 uur Ontvangst door fractiemedewerker
13.30 uur Start Plenaire vergadering
16.00 uur Afscheid EK
16.30 uur Rondwandeling
17.15 uur Eten
19.00 uur Vertrek Den Haag Centraal
21.26 uur Aankomst Heerenveen; zonder overstap
21.43 uur Aankomst Leeuwarden; zonder overstap.

Op onze vooraankondiging kwamen al veel enthousiaste reacties binnen. Het maximum aantal vrouwen dat naar binnen mag is 24. Er zijn nog wat plekken vrij, dus benut deze kans! Meld je aan: [email protected], ovv woonplaats en mobiele tel.nr..
(Als je je al hebt aangemeld hoef je dat niet nog een keer te doen.)

Met warme groet,

De werkgroep van het PvdA Vrouwennetwerk Fryslân:
– Marja van der Meer
– Toke Bijsterbosch
– Riek van der Vlugt