Door Verkiezingen 2017 op 17 maart 2017

Korthof (PvdA): “Kabinet gestraft voor helpen Nederland”

OMROP FRYSLÂN — Foarsitter Henk Korthof fan de PvdA Fryslân neamt it grutte ferlies fan syn partij yn de Twadde Keamerferkiezingen “bitter”. “We wisten dat het eraan zat te komen, maar toch had ik nog de hoop op 14 á 15 zetels.” Neffens Korthof wurde de PvdA en VVD swier ôfstraft foar it út de krisis helpen fan Nederlân. Korthof neamt it opfallend dat de kiezers op sa’n grut ferskaat oan partijen stim hawwe. “Vaak is het een tweestrijd tussen twee partijen, nu zie je dat er echt een mozaïek ontstaat.”

Korthof tinkt lykwols net dat de PvdA yn it kabinet plaknimme wol. “Het CDA heeft vier jaar geleden na het grote verlies gezegd: “ons past even een plekje op de bank.” Ik vermoed dat dat bij de PvdA nu ook gaat gebeuren.”

////

Korthof (PvdA): “Kabinet gestraft voor helpen Nederland”

Voorzitter Henk Korthof van de PvdA Fryslân noemt het grote verlies van zijn partij bij de Tweede Kamerverkiezingen “bitter”. “We wisten dat het eraan zat te komen, maar toch had ik nog de hoop op 14 á 15 zetels.” Volgens Korthof worden de PvdA en VVD zwaar afgestraft voor het uit de crisis helpen van Nederland. Korthof noemt het opvallend dat de kiezers op zoveel verschillende partijen hebben gestemd. “Vaak is het een tweestrijd tussen twee partijen, nu zie je dat er echt een mozaïek ontstaat.”

Korthof denkt echter niet dat de PvdA zitting wil nemen in het kabinet. “Het CDA heeft vier jaar geleden na het grote verlies gezegd: “ons past even een plekje op de bank.” Ik vermoed dat dat bij de PvdA nu ook gaat gebeuren.”