11 juni 2024

[Gesloten] Vacature beleidsadviseur: Word jij onze nieuwe collega?

De reactietermijn is gesloten

De PvdA Statenfractie in Fryslân bestaat uit vijf Statenleden en een commissielid. Het fractiebureau ondersteunt de Statenleden bij hun politieke werk. Samen werken wij aan een eerlijk, sociaal en groen Fryslân. Wil jij hier met ons voor gaan?

Wij zijn vanaf september op zoek naar een:
Beleidsadviseur (32 uur per week)

Hoe ziet de functie eruit?

• Samen met je collega’s, een administratief medewerker en een communicatie- en beleidsadviseur, werk je op het provinciehuis in Leeuwarden.
• Als beleidsadviseur adviseer en ondersteun je Statenleden bij hun werk als Statenlid. Je houdt je bezig met de inhoudelijke en organisatorische voorbereiding van commissie- en Statenvergaderingen.
• De Statenleden houden zich bezig met de beleidsterreinen waar de provincie op actief is, zoals natuur, energie en klimaat, milieu, ruimtelijke ordening, landbouw, financiën, leefbaarheid, cultuur, economie, Fryske taal, sport, sociaal beleid, toerisme, openbaar vervoer en infrastructuur. Samen met je collega-beleidsadviseur verdelen jullie de onderwerpen waarop je Statenleden adviseert en ondersteunt.
• In overleg met de woordvoerders op deze onderwerpen kom je met politieke voorstellen zoals moties en amendementen of politieke middelen als schriftelijke of mondelinge vragen. Daarbij mag je Statenleden gevraagd en ongevraagd adviseren.
• Je helpt Statenleden bij het voorbereiden van de debatten.
• Je onderhoudt contacten met het veld, belangenorganisaties, andere fracties, de griffie en onze fracties in de Tweede Kamer, het Europees Parlement en in de Friese gemeenteraden.
• Met collega’s organiseer je regelmatig werkbezoeken.
• Van ontwikkelingen op zowel landelijk, provinciaal als gemeentelijk niveau ben je goed op de hoogte. Je houdt nauwlettend het nieuws en relevante informatie in de gaten.
• Met je collega-fractiemedewerkers ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op het fractiebureau, zoals het ondersteunen van het fractiebestuur bij de financiën.

Wij zoeken wij?

• We zijn op zoek naar een medewerker met een hbo/wo werk- en denkniveau en een vooruitziende blik.
• De voorkeur gaat uit naar een collega met aantoonbare ervaring met en/of inhoudelijke kennis over onderwerpen als landbouw, water en natuur. Affiniteit met het onderwerp financiën is een pre.
• Voor deze functie is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en affiniteit hebt met het gedachtegoed van de Partij van de Arbeid.
• Je bent in staat om je eigen werk te organiseren en je gaat vertrouwelijk om met de verkregen informatie.
• Je vindt het leuk om te werken in een dynamische en soms hectische omgeving. De politiek vereist dat je flexibel bent, snel kunt schakelen en goed kunt prioriteren.
• Je hebt een brede politieke belangstelling en werkt graag samen. Je bent flexibel inzetbaar en collegiaal. Je pakt zo nodig ook andere werkzaamheden op en vervangt je collega’s bij afwezigheid.
• Je beheerst de Friese taal in ieder geval passief, of bent bereid om die te leren. Bij voorkeur ben je woonachtig in de provincie Fryslân.

Wat bieden wij?

Je gaat werken in een klein, hecht team met een groot netwerk en veel interessante contacten binnen en buiten de Friese politiek. Het betreft hier een functie voor gemiddeld 32 uur en ingedeeld in maximaal schaal 10 van de provinciale cao, afhankelijk van ervaring en opleiding. Er is verder een goede pensioenverzekering, reiskostenvergoeding en mogelijkheden voor training en opleiding. Daarnaast heb je recht op 20 vakantiedagen/160 verlofuren (o.b.v. 32 uur p.w.) Door de aard van de politiek werk je in sommige weken meer. Die uren worden gecompenseerd tijdens de politieke recessen. De fractie-, commissie- en Provinciale Statenvergaderingen vinden regelmatig in de avonduren plaats. Je werkt op het fractiebureau in het provinciehuis in Leeuwarden, met mogelijkheden om thuis te werken. Het gaat om een tijdelijke aanstelling van een jaar met uitzicht op een vast contract.

Reageren?

Laat weten waarom je graag bij de PvdA wil werken en verstuur je antwoord en cv naar Christa Oosterbaan, [email protected]. Reageren kan tot en met dinsdag 25 juni. Voor meer informatie over het werk kun je contact opnemen met fractievoorzitter Edou Hamstra: 06 – 25 39 16 60, [email protected] of je wellicht toekomstige collega Bart van Burg: 06 – 36 46 90 71, [email protected]. De eerste ronde gesprekken vinden plaats op woensdag 3 juli en de tweede ronde gesprekken op dinsdag 16 juli. In verband met het zomerreces start je op 2 september.