4 september 2014

JA: JANNEWIETSKE!

Fryslân wordt sterker, mooier en tûker. Daarvoor wil Jannewietske de Vries zich de komende 4 jaar inzetten. Daarom is zij kandidaat lijsttrekker voor de PvdA bij de Provinciale Statenverkiezingen 2015.

 

 

JA: VEEL BEREIKT

Als gedeputeerde heeft Jannewietske veel bereikt. Voor de PvdA, omdat ze (meer dan) het verkiezingsprogramma heeft uitgevoerd. Voor Fryslân, omdat ze zowel in praktische als mentale zin onze provincie in een flow heeft gebracht. Hiermee heeft Jannewietske bewezen dat ze idealen en ambities in de praktijk waarmaakt. Dat optimisme en doorzetten loont. Dat ze als PvdA-bestuurder het verschil kan maken

JA: FRYSLAN STERKER DOOR BANENPLAN

Meer werk. Meer banen. Dat heeft Fryslân nodig. Als sociaaldemocraat heeft Jannewietske de bestuurlijke verantwoordelijkheid genomen voor “Wurkje Foar Fryslân”, het provinciale banenplan waarbij € 300 miljoen wordt geïnvesteerd in de Friese economie en samenleving. Een plan dat vele Friezen nieuwe kansen biedt. En waarvan de eerste resultaten nu al zichtbaar zijn. Maar waarvan Fryslân vooral in de komende 4 jaren de vruchten moet plukken. Een ambitie die het beste kan worden waargemaakt onder leiding van Jannewietske de Vries.

JA: FRYSLAN MOOIER DOOR KH2018

Leeuwarden is Europees Kulturele Haadstêd 2018. Een bijzondere ontwikkeling voor Fryslân en haar hoofdstad. Omdat het de stad en provincie zelfvertrouwen geeft. Omdat het de katalysator is van veel initiatieven. Sociaal. Economisch. Cultureel. Deze historische gebeurtenis is in grote mate te danken aan Jannewietske. Zij nam het initiatief. Zij geloofde er in. Zij durfde de bestuurlijke verantwoordelijkheid te dragen. En nu kunnen wij Friezen aan Europa laten zien waar we voor staan. Wat we waard zijn. En dat is veel.

JA: FRYSLAN TUKER DOOR ONDERWIJS

Meer kennis. Meer kansen. Dat heeft Fryslân nodig. Dat maakt Fryslân tûker. Daarom heeft Jannewietske ingezet op beter onderwijs voor iedereen. Van peuter tot promovendus. Zo is de vestiging van de UCF (University Campus Fryslân) mede aan haar te danken. Zo heeft het meertalig onderwijs nu een stevige positie op de Friese scholen. En zo is met het provinciale programma Boppeslach het basisonderwijs in brede zin sterk verbeterd.

JA: OPTIMISME

Sterker en socialer. Dat is het thema van de PvdA. Ook in Fryslân wil de PvdA dit waarmaken. En hebben we bestuurders nodig die hierin slagen. Jannewietske de Vries is zo’n bestuurder. Met optimisme en een open blik boekt ze resultaat. En blijft ze tegelijk bescheiden. Voor haar geldt: “Liever de inhoud dan de boodschapper”. Maar dankzij een groot doorzettingsvermogen, de nodige flexibiliteit en bestuurlijke ervaring bereikt Jannewietske precies wat ze wil bereiken.

JA: PVDA

Ervaring. Idealen. Doorzettingsvermogen. Openheid. Optimisme. Dat zijn de echte kwaliteiten van Jannewietske de Vries. Hiermee geeft zij de Friese PvdA de grootste garantie dat ons komende verkiezingsprogramma wordt waargemaakt. Het zijn de kwaliteiten waarmee we weer winnen. Juist bij de Provinciale Statenverkiezingen 2015. Zeg daarom “JA” tegen Jannewietske. Dat is het sterkste “JA” voor de PvdA. En het beste “JA” voor Fryslân.

Website: Jannewietske

Wilt u de tekst als een pdf-bestand downloaden klik dan hier