Secretaris gewestelijk bestuur

Joukje van Roeden

Contactpersoon afdeling De Fryske Marren (samen met Eric Boersma)

Telefoon: 06 – 23 91 07 20
E-mail: joukje.v.roeden@home.nl

Wie is Joukje van Roeden?
Mijn naam is Joukje van Roeden-Hoekstra, 48 jaar, getrouwd met Willem en mem van Marije (20) en Femke (17). Opgegroeid in Jubbega en woon inmiddels 25 jaar in Gorredijk. Sinds januari 2012 ben ik als griffiemedewerker werkzaam als Raadsgriffier bij gemeente De Wolden.

In de politiek door…
Als dochter van een vakbondsbestuurder (FNV Bouw) en onderwijzeres heb ik maatschappelijke betrokkenheid van huis uit meegekregen. Het was vervolgens voormalig PvdA Statenlid Evert Castelijn die mij de kans gaf om als fractiemedewerkster aan de slag te gaan bij de PvdA Statenfractie en me verder binnen de politiek te ontwikkelen.

Drijfveer
Rechtvaardigheid en solidariteit waren voor mij de reden om lid te worden van de PvdA. Ongeacht waar je wieg heeft gestaan, heeft iedereen er recht op om de kans te krijgen om zich te ontwikkelen en te genieten van het leven!

PvdA
Van mei 2002 tot maart 2014 ben ik namens de PvdA raadslid geweest in de gemeente Opsterland. Twaalf jaar als volksvertegenwoordiger geprobeerd ‘de taart’ zo eerlijk mogelijk te verdelen, wat niet ophoudt als je geen raadslid meer bent. Een van de reden dat ik me beschikbaar heb gesteld voor het gewestelijk bestuur.

Naast de politiek
Naast de politieke activiteiten heb ik ook nog tijd voor hobby’s en sport. Zo houd ik van wandelen. Ter voorbereiding op de Nijmeegse Vierdaagse trek ik op de zondagochtend vaak vroeg op uit om vele kilometers weg te wandelen. Ook doe ik aan hardlopen. Op 31 december a.s. wil ik weer meedoen aan de Oliebollenloop in Gorredijk.

Mooiste plek in Fryslân
De Eilewijksreed, een verbindingspad tussen de gemeenten Heerenveen en Opsterland. Heerlijk rustig pad waar je je gedachten lekker de vrije loop kan laten gaan. Als kind fietste ik daar vaak met mijn ouders langs, tegenwoordig wandel ik er graag in de omgeving.

Grootste ergernis
Mensen die verstrikt raken in een oerwoud van regels en moeite hebben om hierin een uitweg te vinden. Ik ben graag bereid om mensen te ondersteunen in de zoektocht naar de mogelijkheden, waarbij de ergernis omgezet wordt naar uitdaging!