Fractievoorzitter / Contactpersoon afdelingen Waadhoeken, Harlingen & Súdwest Fryslân

Hetty Janssen

Woordvoerder Landbouw, Natuur & Water / Voorzitter fractiebestuur

Naam: Hetty Janssen
Geboren: 1 januari 1954, Breda
Woonplaats: Leeuwarden
Beroep: gepensioneerd

Telefoon: 06 – 53 74 95 15
E-mail: h.janssen@fryslan.frl

Hetty’s favorieten:
PvdA’er: Joop den Uyl
Hobby’s: politiek, bestuursfuncties, korfbal
Tv-programma: Flikken Maastricht
Boek: veel favorieten
Krant: de Volkskrant
Moment: trouwdag van mijn dochter
Vakantiebestemming: de bergen
Quote: “You’ll never walk alone”
Trots op: kansen geven aan anderen

Waarom politiek actief?
Ik maakte mij zorgen over de komst van rechts-extremistische partijen in Nederland en ik wilde mij inzetten voor duurzaamheid.

Sinds wanneer Statenlid?
In 2007 heb ik op de lijst gestaan. Toen werd ik niet gekozen. In 2011, 2015 en 2019 werd ik wel gekozen. Sinds maart 2019 ben ik fractievoorzitter.

Waarom de PvdA?
De pijlers van de PvdA vind ik belangrijk. Goede werkgelegenheid en beter omgaan met het milieu en duurzaamheid. Iedereen verdient een gelijke kans.

Drijfveer?
Ieder mens verdient een plek in de samenleving en iedereen moet eraan kunnen bijdragen. Niemand moet aan de kant staan. Ieder mens heeft talenten.

Uitdagingen?
Ik wil een steentje bijdragen om het vertrouwen in de politiek te herstellen. Mensen zijn het vertrouwen in de overheid en de politiek kwijtgeraakt. Ik probeer op een heldere manier politiek te voeren.

Bereiken in de komende jaren?
Een fossielvrije provincie. Geen boringen naar olie en gas, maar kansen voor ‘wind’ en nieuwe vormen van duurzame energie. Wat ik ook belangrijk vind is werkgelegenheid in het noorden. Zodat niet alle jongeren wegtrekken naar het westen.

Ik maak me druk over…
Dat mensen negatief oordelen over mensen die uit een niet-westerse traditie komen. Zelf kom ik uit een westerse traditie, maar ben ik niet gelovig. Waar ik me ook druk over kan maken zijn zorgdirecteuren die vinden dat ze recht hebben op een torenhoog salaris. Ook ik me ernstige zorgen over het verdwijnen van het veenweidelandschap.