Fractievoorzitter

Henni van Asten

Naam: Henni van Asten
Woonplaats: Dokkum
Telefoon: 06 – 40 15 28 41
E-mail: hvanasten@wetterskipfryslan.nl

‘Ik vind het leuk en inspirerend om met een groep mensen zaken voor elkaar te krijgen’

Wat zijn jouw ambities voor Fryslân?

De PvdA is van oudsher de partij van spreiding van kennis, macht en inkomen. Nog steeds kom je PvdA-ers tegen in alle hoeken en gaten van de samenleving die aan deze belangrijke waarden werken. Mensen vinden het (weer!) leuk bij de PvdA.

Waarom is de PvdA de aangewezen partij om dat voor elkaar te krijgen?

Mijn vader en beide opa’s werkten bij de gasfabriek in Den haag. Toen mijn vader blind werd heeft hij zijn mulo-diploma gehaald en is telefonist geworden bij de plantsoenendienst van de gemeente. Iedereen verdient steun om van zijn en haar mogelijkheden gebruik te maken en sommige mensen hebben nog een extra steuntje in de rug nodig. In mijn generatie is je afkomst al minder bepalend voor je toekomst dan in die van mijn ouders en grootouders. Toch valt er nog genoeg te doen aan het ideaal van gelijke kansen.

Waarom wil je actief zijn in de politiek?

Ik vind het leuk en inspirerend om met een groep mensen zaken voor elkaar te krijgen. Stuur mij maar met een voorstel op pad om te proberen anderen te overtuigen het te steunen. Daarnaast is het fijn om onderdeel te zijn van de rode familie van de PvdA Fryslân en graag werk ik verder aan het bijeen krijgen van PvdA-ers in gemeenten, provincie, waterschap, kamers en Europa om samen te werken aan onze doelen voor een betere wereld.

Wat is je favoriete plekje in Fryslân en waarom?

Het Bolwerk van Dokkum is mijn favoriet. Daar loop ik elke dag met hond Jan. Onderweg praat ik met mijn stadsgenoten, bootjesmensen, molenaars over van alles en nog wat. Onderweg geniet ik van ons mooie stadje. En de hond? Die gaat maar weer eens met een diepe zucht zitten, hopend dat ik snel ben uitgekletst.