Voor tijdens de vakantie: word jij Statenlid of Wetterskipper?

Door Gewestelijk bestuur op 20 juli 2018

De zomervakantie is hét moment om na te denken. Wat wil ik? Wat zijn mijn ambities? Wil ik Statenlid of ‘Wetterskipper’ worden voor de PvdA? Dat komt goed uit. Wij zoeken volksvertegenwoordigers, enthousiaste leden die zich kandidaat willen stellen voor de verkiezingen op 20 maart 2019, waaronder twee aansprekende lijsttrekkers die het gezicht van de PvdA Fryslân verkiezingscampagne willen zijn.

Ben je geïnteresseerd? De profielen van Provinciale Staten en het Wetterskip en onze vertegenwoordigers daarin, staan hieronder.

Ken je iemand die in het plaatje past? Maak haar of hem enthousiast om te schrijven.

Reageren kan tot en met 24 september 2018, door het sturen van een motivatiebrief en cv naar de commissie die de selectie gaat doen.

[email protected] voor de lijst van Provinciale Staten Fryslân.

[email protected] voor de lijst van het Wetterskip Fryslân.

Om alvast in de agenda rekening mee te houden: de gesprekken met de kandidaten zijn op vrijdagmiddag/-avond en zaterdag, in het laatste weekend van september en alle weekenden van oktober. De ervaring wijst uit dat er in sommige situaties behoefte is aan een tweede gesprek. Die zullen op dezelfde dagdelen in november gehouden worden.

Uiteindelijk komt de commissie begin december met een voorstel over de kandidatenlijsten richting leden. Definitieve besluitvorming zal in de week voor Kerst plaatsvinden op een nog te plannen algemene ledenvergadering.

Vragen aan de commissie over de procedure kunnen via bovenstaande emailadressen worden gesteld, maar natuurlijk ook telefonisch bij de secretaris van de commissie: Joukje van Roeden – Hoekstra, telefoonnummer: 06-23910720

Waar ben je naar op zoek?