‘Verdwijnen oplaadpunten ov-chipkaart voorkomen’

Door Provinciale Staten op 19 december 2018

De PvdA wil opheldering over het verdwijnen van oplaadpunten voor de ov-chipkaart in Fryslân. Statenlid Edou Hamstra stelt schriftelijke vragen aan gedeputeerde Johannes Kramer over klachten die zij van reizigers ontving. “Mensen zijn door het verdwijnen van contant betalen voor een bus- of treinkaartje aangewezen op de ov-chipkaart. Het kan dan niet zo zijn dat reizigers te maken krijgen met het ontbreken, verdwijnen of buiten werking zijn van oplaadpunten.”

Transferium Drachten

Om feitelijk te weten wat er is gebeurd, wil de PvdA weten met hoeveel de afgelopen jaren het aantal oplaadpunten toenam of daalde. Ook wil Hamstra weten welke locaties in de provincie precies zijn verdwenen. Het Statenlid noemt het Transferium in Drachten. “Op één van de grootste overstapplaatsen in onze provincie is het op beperkte tijden en niet op alle dagen mogelijk om de ov-chipkaart op te laden. Reizigers moeten altijd de mogelijkheid hebben om hun kaart op te laden.”

Busstation Leeuwarden

Ook in Leeuwarden ontstaan er problemen door het verdwijnen van oplaadpunten. De PvdA ziet dat er op drukke momenten wachtrijen ontstaan en de oplaadpunten behoorlijk ver van het busstation afstaan. Van gedeputeerde Kramer wil Hamstra weten of hij mogelijkheden ziet voor een extra oplaadpunt bij het busstation. Daarnaast vraagt ze helderheid over de provinciale beleidslijn. “Welke aanpak hanteert de provincie om problemen met oplaadpunten voor de ov-chipkaart te voorkomen?”

Woordvoerder

Woordvoerder


Edou Hamstra

Statenlid
Verkeer, Vervoer, Sociaal beleid & Zorg

Telefoon: 06 – 29 59 03 01
E-mail: e.hamstra@fryslan.frl

Stuur mij een bericht