Uitnodiging digitale Themabijeenkomst en…, ‘ander nieuws’!

Door Vrouwennetwerk op 11 februari 2021

Dag leden van ons PvdA-Vrouwennetwerk Fryslân,

In december jl organiseerden wij een digitale ontmoeting over het ‘Nieuwe Veenweide programma. Hetty Janssen presenteerde via een power-point de strekking van ‘Foarút mei de Fryske Feangreiden’. Deelneemsters stelden vragen en discussieerden over verzakkingen van huizen, biodiversiteit, anders boeren en verdroging van natuurgebieden. Interessant!

Met de Tweede Kamerverkiezingen van maart in het vooruitzicht, is op 6 februari de Noordelijke campagne van start gegaan. Onze twee Friese kandidaten, Habtamu de Hoop en Christa Oosterbaan, hebben hun plaats op de kandidatenlijst behouden (resp. nr. 9 en 19)!

‘Eerlijk delen’ blijft een actiepunt van de PvdA. Nu blijkt dat vrouwen in Nederland nog steeds ongelijk beloond worden voor hetzelfde werk, heeft de PvdA hier een speerpunt van gemaakt, zie www.omdatikhetverdien.nl. Onze vrouwen in het Europees Parlement, Tweede Kamer en nu ook provinciaal hebben het initiatief genomen om samen de strijd aan te gaan!

Wij hebben Agnes Jongerius en Christa uitgenodigd voor onze volgende online bijeenkomst.

Wanneer                    : Vrijdag 5 maart 2021

Hoe laat                      : 19.30 – 20.30 uur    

Waar                           : Digitaal

Wil je er ook bij zijn, reageer dan naar [email protected]. of [email protected]..

‘Ander nieuws’:

  • Onlangs zijn de aanmeldingen voor de Hedy d’Ancona leergang van start gegaan. Dit is de eerste PvdA-opleiding die zich focust op mensen die de politiek in willen (of hun volgende stap willen zetten) en politiek willen bedrijven vanuit een feministische inslag. Net als Hedy d’Ancona! Aanmelden kan tot 7 maart. Voor meer info zie https://rooievrouwen.pvda.nl/nieuws/meld-je-aan-voor-de-hedy-dancona-leergang/.
  • Milieudefensie Fryslân, Fridays for Future en de Milieufederatie zijn de starters van de Friese klimaatcoalitie. Zij zetten zich in voor Duurzaamheid/het Klimaat. Op 14 maart organiseren zij een Klimaatmars/Klimaatalarm (die lokaal wordt gehouden in plaats van centraal en natuurlijk rekening houdt met coronamaatregelen). Onze Frans Timmermans en Diederik Samson zetten zich hier Europees voor in. Wij vinden dit een sympathieke actie en laten het geheel aan jullie om wel/niet mee te doen. Voor meer info zie https://klimaatmars2021.nl.

Zien elkaar op 5 maart a.s. (of anders later),

Namens het PvdA-Vrouwennetwerk Fryslân:

  • Marja van der Meer
  • Ineke van Aalderen
  • Toke Bijsterbosch
  • Riek van der Vlugt

Ps Vergeet niet het rode raambiljet uit het laatste Rood’ op te hangen.