‘Serieus kijken naar rol provincie in herontwikkeling WTC-gebied’

Door Provinciale Staten op 16 juli 2018

“WTC-Cambuur staat pontificaal in de samenwerkingsagenda van provincie en gemeente”, zegt PvdA-voorman Remco van Maurik. “Het college zou woensdag moeten uitspreken er serieus naar te kijken.” Een meerderheid in Provinciale Staten staat positief tegenover provinciale deelname in de herontwikkeling van het WTC-terrein.

Voordelen voor de regio

De PvdA komt daarom woensdag al met een motie. “Daarin roepen wij Gedeputeerde Staten op om positief met de vraag vanuit Leeuwarden om te gaan.” Volgens Van Maurik biedt het opknappen van het WTC-gebied veel voordelen, ook voor de regio. “Als het gaat om werkgelegenheid bijvoorbeeld. En de plannen met duurzaamheid zijn ook erg positief.”

Winkel- en leisuregebied

De gemeente Leeuwarden vroeg per brief aan de provincie om 4,7 miljoen euro mee te betalen aan de herontwikkeling van het WTC tot een winkel- en leisuregebied. Dat de provincie vorig jaar 28 miljoen euro overhield op de begroting, maakt een positief besluit in ieder geval niet moeilijker, erkent Van Maurik. “Natuurlijk moet er gekeken worden waar zo’n bijdrage uit gefinancierd wordt, maar er is inderdaad geld overgehouden vorig jaar.”

Het bovenstaande artikel bestaat uit fragmenten uit artikelen van de Leeuwarder Courant (14 juli 2018): ‘Cambuur’ woensdag al in staten en het Friesch Dagblad (14 juli 2018): Provinciale Staten willen wel betalen voor WTC-gebied.