PvdA over omgevingsvisie: “Meitsje fan Fryslân in brûsplak”

Door Provinciale Staten op 27 september 2018

“It lânskip moat heger op de aginda.” Dat zei PvdA Statenlid Douwe Hoogland woensdag bij het debat over de omgevingsvisie in Provinciale Staten. De PvdA wil dat „ruimtelijke kwaliteit en landschap” in de voorbereidingen op de visie als extra opdracht meegenomen wordt, net als de onderwerpen gezondheid en biodiversiteit. “Meitsje fan Fryslân in brûsplak wêr’t wy de romtlike opjeften útprobearje en wêr eksperimentearromte is.”

Dorpsmolens

Hoogland brak ook opnieuw een lans voor de Fries dorpsmolens, zoals die van Reduzum. “Fjouwer jier ha wy ferskiten. Gelokkich is it CDA no nei fjouwer jier mei ús iens dat der romte komme moat foar nije doarpsmûnen en de 15 meter hege ‘Grinzer’ wynmûnen.” Tot een concrete beleidswijziging kwam het nog niet, dat zal pas na de verkiezingen in 2019 plaatsvinden.

Minder economisch

De hoofdambitie van de omgevingsvisie vindt de PvdA te economisch. “It straalt tefolle út dat de ekonomyske ûntjouwing alles oplost”, zei Hoogland. “Wy fine dat der folle mear fanút de duorsume ûntwikkeling sprutsen wurde moat. De natuerlike leefomjouwing moat it útgongspunt wêze.” Daarbij deed hij de oproep om los te komen van de kortademigheid van de politiek.

Woordvoerder

Woordvoerder


Douwe Hoogland

Gedeputeerde
Natuur, Biodiversiteit, Water, Veenweide, Milieu, Sociaal beleid & Gezondheid

Telefoon: 06 – 20 53 31 78
E-mail: [email protected]