Door Provinciale Staten op 13 december 2016

PvdA debatteert over werk en vluchtelingen bij schoolverkiezingen Friesland College

“Wees niet bang voor een kleine studieschuld”, met die woorden moedigde PvdA-raadslid Jelle de Visser de mbo-studenten van het Friesland College aan vooral verder te studeren. Hij zei dit tijdens het verkiezingsdebat dat studenten zakelijke dienstverlening van het Friesland College dinsdagochtend organiseerden. Het debat, waarin de onderwerpen werk, onderwijs en de opvang van vluchtelingen centraal stonden, gaf het startsignaal van de schoolverkiezingen.

31584238796_37a6068f7d_z
Leeuwarder raadslid Jelle de Visser ging namens de PvdA het gesprek aan met tientallen scholieren zakelijke dienstverlening

Leed van iedereen verminderen
Tijdens het debat maakte De Visser zich sterk voor eerlijk werk en loon voor iedereen en het belang van goed onderwijs. Tegelijkertijd kreeg hij van verschillende studenten kritische vragen voorgelegd. Zo kwamen op een gegeven moment de kosten van de vluchtelingenopvang aan de orde. Daarop antwoorde hij: “Als PvdA willen wij het leed van iedereen zoveel mogelijk verminderen. Wereldwijd. Dan moet je niet kijken wat een vluchteling kost. Daarvoor moeten we samenwerken.” Na afloop van het debat kregen de studenten nog de kans om één-op-één gesprekjes aan te knopen over andere onderwerpen zoals etnisch profileren op straat, Brexit en president-elect Donald Trump.

31248999720_9c612f423a_z
De mbo-scholieren discussieerden volop mee tijdens de debatten over werk, onderwijs en de opvang van vluchtelingen

31584252886_a946038e67_z
Aan het debat deden, naast de PvdA, ook politici mee van de Friese PVV, VVD, D66 en GrienLinks