14 februari 2013

Onafhankelijk meldpunt pleegzorg langer open

Het onafhankelijke meldpunt pleegzorg in Fryslân blijft langer open. Tot 1 april 2014 is het meldpunt bereikbaar voor klachten. Na deze periode worden de klachten geanonimiseerd naar Provinciale Staten gestuurd.

Het Meldpunt Pleegzorg Fryslân richt zich niet alleen op pleegkinderen, pleegouders en hulpverleners. Ook andere belanghebbenden kunnen er terecht. Het meldpunt biedt een luisterend oor aan iedereen die in de provincie Fryslân met pleegzorg te maken gehad heeft.

Iedereen kan bij het meldpunt terecht met klachten over pleegzorg. Dit kan ook wanneer de klachten al een aantal jaren oud zijn. Veel klachten komen nu niet in handen van een onafhankelijke vertrouwenspersoon, maar worden doorgesluisd naar de instelling waarover wordt geklaagd. Dat is bij het meldpunt niet het geval.

Contactgegevens
Het meldpunt pleegzorg van Zorgbelang Fryslân is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 06-28815769 van 9:00 tot 15:00 uur. Het is ook mogelijk om digitaal de ervaringen met de pleegzorg melden via www.meldpuntpleegzorgfryslan.nl. Dit kan 24 uur per dag.

 

Waar ben je naar op zoek?