10 juni 2012

Met Jacques Monasch op bezoek in het Bildt

De fractie van PvdA het Bildt heeft contact gezocht met leden van de PvdA vanuit de Staten en de Tweede Kamer. Onderwerp van gesprek was de tijdelijke verhuur problematiek plus de huisvesting van arbeidsmigranten. Een complex onderwerp dat de komende maand in de Raad van Het Bildt wordt behandeld. Om te komen tot een goed besluit heeft de PvdA fractie het Bildt advies gevraagd bij Jacques Monasch en Douwe Hoogland. Het huisvesten van arbeidsmigranten beperkt zich namelijk niet alleen tot de gemeente het Bildt. Het heeft duidelijke raakvlakken met provinciale en landelijke wetgeving. 

Op maandag 26 maart is er door Jacques Monasch, Douwe Hoogland en Sjoerd Simon Kuipers een bezoek gebracht aan de Geert Veenhuizenstraat te St.-Jacobiparochie. De fractie in het Bildt heeft zich laten informeren over de huisvestingproblematiek van arbeidsmigranten in deze straat. De volgende onderwerpen kwamen aan bod:

– teveel bewoners in de kleine woningen,

– de verhouding in de straat tussen woningen van arbeidsmigranten en de overige bewoners,

– de rol van de uitzendbureaus

– de verhuurder van deze woningen

– tot slot is er nog gesproken over de veiligheid van de arbeidsmigranten.

Voor de PvdA-fractie een bijzonder geslaagde middag waarin de problematiek helder naar voren kwam. Wij danken de bewoners voor hun waardevolle inbreng en gastvrijheid.

Waar ben je naar op zoek?