Door Provinciale Staten op 16 december 2016

Marja van der Meer gaat ‘back to school’ op Piter Jelles !mpulse

Statenlid Marja van der Meer gaf vrijdagochtend een gastles op het Piter Jelles !mpulse in Leeuwarden. Tijdens de les, die volledig werd georganiseerd door havo-4-leerlingen, werd er gesproken over politiek, de aankomende verkiezingen en de PvdA als partij. Marja vertelde over haar „uit de hand gelopen hobby” als politicus en de rol van Provinciale Staten in het Nederlandse politieke bestel.

De klas, met daarin 33 leerlingen, luisterde bijna twee uur aandachtig naar Marja’s verhaal. Ook stelden ze volop vragen. Zo was er een havist die graag wilde weten wat de verkiezing van Lodewijk Asscher als PvdA-lijsttrekker betekent voor de koers van de partij. Andere leerlingen willen juist graag meer weten over het verschil tussen oppositie en coalitie en wat dit voor gevolgen heeft voor de invloed van een politieke partij. Al met al een bijzonder leuke en leerzame ochtend, met daarbij bijzondere dank aan de organiserende leerlingen: Sanne Oomen, Frouke Minkema en Bert van der Lep.

31641592006_5d48975dca_k

Lijkt het jou leuk dat er iemand van de PvdA op je school langskomt? Laat een reactie achter of mail naar pvda@fryslan.frl