25 oktober 2013

Dag van Democratie 2014 ook bij Provinsje Fryslân

Op zaterdag 14 september 2013 werd in Nederland de Dag van de Democratie gevierd. Enkele Friese gemeenten deden hier wel aan mee, maar de provincie Fryslân niet. De PvdA Statenfractie heeft daarom eerder schriftelijke vragen gesteld om aandacht te vragen voor deze dag.

De antwoorden van het college zijn positief. “Het lijkt ons een goed idee om in 2014 deel te nemen aan de Dag van de Democratie, mede gelet op de dan a.s. statenverkiezingen”, zo schrijft het college als reactie op de vragen van de PvdA.

Op 8 november 2007 heeft de Algemene Ledenvergadering van de Verenigde Naties 15 September tot Internationale Dag van de Democratie uitgeroepen. Het Huis van de Democratie (ProDemos) heeft alle overheden in Nederland opgeroepen deze dag te vieren. De PvdA vindt dat deze dag van de democratie mooi past in de visie van de provincie Fryslân “Mienskip op 1”. In samenwerking met de griffie zal nu worden gekeken of dit opgenomen kan worden in de plannen die ter voorbereiding op de verkiezingen worden gemaakt en daar is de PvdA Statenfractie blij mee.