Club Red Heerenveen: belang van sport voor gezondheid en welzijn

Door Verkiezingen 2019 op 8 maart 2019

De grote betekenis van sport voor de Friese gemeenschap staat centraal tijdens het politiek cafe Club Red van de PvdA op vrijdag 15 maart in het Posthuis Theater. Naast provinciaal lijsttrekker Marijke Roskam zal ondermeer de bekende topsportarts Ingrid Paul praten over het belang van sport voor volksgezondheid en welzijn. Ingrid is onder meer de arts van topschaatsers als Jorien ter Mors en de succesvolle nationale vrouwenvolleybal-ploeg.

Iedere Fries geestelijk en lichamelijk fit

Vereenzaming en dementie zijn twee grote, maar onzichtbare problemen in Fryslân. Daarom zal de PvdA in heel Fryslân de alle steun geven aan projecten als de ECO-coaches van Tjalling van den Berg Zij zorgen ervoor dat iedereen mee kan doen en betrokken blijft. En alle kennis uit de topsport wordt ook weer gebruikt om iedere Fries geestelijk en lichamelijk fit te houden.

Marijke Roskam: “Met Tjalling van den Berg en al die andere helden willen we de komende jaren samen gaan winnen op gezondheid, preventie, sociale cohesie en de mienskip. Deze verschilmakers moeten er zeker van zijn dat ze supporters hebben.” In een discussiepanel zullen ook wethouder Jelle Zoetendal, Daan Bultje van Healty Aging en kandidaat-Statenlid Jaap Stalenburg meepraten over de maatschappelijke impact van sport.

De ClubRed in het Posthuis-theater in Heerenveen begint op vrijdag 15 maart om 20.00 uur en wordt gepresenteerd door Jan-Julius Buwalda. Toegang is gratis.