1 oktober: PvdA Fryslân Festival. Meld je aan!

Door Provinciale Staten op 10 september 2021

Aanmelden via het formulier kan niet meer. Wil je nog graag bij het festival aanwezig zijn? Mail dan naar [email protected] of bel met 058 – 29 25 799, dan kijken we wat de opties zijn. Geef ook aan bij welke workshops je (eventueel) wil aanschuiven en of je mee-eet. 

We hebben elkaar een lange tijd niet fysiek kunnen zien. Dat is een groot gemis geweest in de partij die draait om verbinding en samenwerking. Gelukkig raken we steeds beter beschermd tegen het coronavirus. Daardoor kunnen we weer iets leuks te plannen: een eigen PvdA Fryslân Festival. Een Toogdag, maar groter. Want we hebben iets te vieren 🥳Met leuke sprekers en interessante gasten, muziek en alle gelegenheid om in gesprek te gaan met politici en partijgenoten.

Gelijke kansen voor ieder kind
Het maakt steeds meer uit in welk gezin je geboren wordt. Kansenongelijkheid is het belangrijkste probleem in het onderwijs. Hoe lossen we dit op, en zorgen we ervoor dat ieder kind gelijke kansen heeft om zich te ontplooien? Als directeur van het Jeugdeducatiefonds, zet Hans Spekman zich in om de ontwikkelingskansen van kinderen die opgroeien vanuit een achterstand te vergroten. Voorheen was hij onze partijvoorzitter en Kamerlid voor de partij. Onder leiding van ons Friese Kamerlid Habtamu de Hoop vertelt Spekman hoe kansenongelijkheid aangepakt moet worden.

Moeders en Vaders van Fryslân
Op 27 mei 2020 werd Fryslân officieel Regenboogprovincie. Een mooi vervolg daarop is dat Leeuwarden dit jaar op zaterdag 16 oktober ‘Roze Zaterdag’ organiseert, vijf dagen na Coming Out Day (maandag 11 oktober). Dat inspireerde Sipke Jan Bousema en Tineke Admiraal, een van de ‘Moeders en Vaders van Fryslân’ (een groep ouders van LHBTIQ+-kinderen) om de beweging ‘Regenboogvlaggen voor Fryslân te starten’. Van 11 t/m 16 oktober worden willen zij zoveel mogelijk mensen aansporen de Regenboogvlag te hijsen. Dat kan ook digitaal op https://regenboogvlaggenvoorfryslan.frl/. Op 1 oktober komen Sipke Jan en Tineke Admiraal vertellen over dit initiatief en over het belang van diversiteit, inclusie en acceptatie voor kinderen.

Meld je snel aan!
Meld je snel aan voor het PvdA Fryslân Festival, want in verband met de coronamaatregelen is er een beperkt aantal plekken.

Waar? Neushoorn (Ruiterskwartier 41, 8911 BP Leeuwarden)
Wanneer? Vrijdag 1 oktober 2021
Hoe laat? Vanaf 16.30 uur tot ongeveer 21.30 uur

In verband met het coronavirus vragen wij u om een bewijs mee te nemen van een vaccinatie, coronatest of herstel. Wij voeren bij de deur een CoronaCheck uit. Lees hier alle informatie over het coronatoegangsbewijs.

Programma PvdA Fryslân Festival
16.30 Aanvang
17.00 Workshops
18.00 Hans Spekman
18.30 Eten
19.30 Sipke Jan Bousema & Tineke Admiraal
20.00 Workshops

Workshops

Politiek actief worden (om 17.00 en 20.00)
Heb jij sociale ideeën en plannen voor de toekomst van Fryslân, en wil je weten wat het betekent om politiek actief te worden? Of overweeg je om je kandidaat te stellen, maar wil je eerst graag in gesprek met politici om te ontdekken wat het werk precies inhoudt? Meld je dan aan voor de workshop politiek actief worden!

Debatteren (om 20.00)
Wil jij leren hoe je een hele zaal aan je lippen laat hangen met jouw ethos, pathos en logos? Hoe je argumenten overtuigend formuleert? Doe dan mee met de workshop Debatteren.

Wonen (om 17.00)
Te weinig betaalbare woningen, maar wel een groot probleem met de stikfstofuitstoot. Een groeiende sociale ongelijkheid. Hoe kunnen we dit gezamenlijk op een duurzame wijze oplossen? Wethouder Wonen in Leeuwarden Hein de Haan geeft een workshop over de woningmarkt.

Mijnbouw & energietransitie (om 17.00)
Met het voorbeeld van de aardbevingen in Groningen in ons achterhoofd, een energietransitie die niet snel vorderingen maakt en nieuwe plannen voor gaswinning in Fryslân, blijft de vraag hoe we delfstofwinning beëindigen en CO₂-uitstoot drastisch verminderen. Tijdens deze workshop krijg je alle kanten van dit vraagstuk zien.

Gezond ouder worden (om 17.00 en 20.00)
Hoe zien een gezonde levensstijl én een gezonde leefomgeving eruit? Welke initiatieven dragen hieraan bij? Daan Bultje is directeur van de Healthy Ageing Network Noord-Nederland en zet zich in voor meer Gezonde Jaren voor álle inwoners van Noord-Nederland, jong en oud. Hij geeft een workshop over gezond ouder worden.

We hopen je dan te zien. En meld je snel aan via het formulier, want vol = vol

Hetty Janssen, PvdA Steatefraksje
Roelof Veldhuis, Gewestelijk Bestuur
Henni van Asten, Wetterskipsfraksje

Waar ben je naar op zoek?