Logo en kleuren

Digitale bestanden

Als je het logo van PvdA Fryslân wilt gebruiken in brieven, drukwerk of op een website, kun je het beste een van onderstaande bestanden downloaden. Het is belangrijk bij elke toepassing het juiste bestandstype te kiezen voor een optimaal resultaat. Zie uitleg onderaan deze pagina.

EPS >
PNG hoge kwaliteit >
PNG normale kwaliteit >
PNG lage kwaliteit >
TIFF drukwerk >
TIFF digitaal >

Lukt het downloaden niet of werkt een bestand niet goed? Mail dan naar pvda@fryslan.frl

Kleuren

Gebruik in drukwerk de volgende CMYK-kleuren:
Rood: C0/M100/Y100/K0 (PMS 032)
Lichtblauw: C65/M12/Y0/K0 (PMS 298)
Donkerblauw: C97/M78/Y0/K0 (PMS 286)

Gebruik in digitale publicaties (website, pdf-documenten) de volgende RGB-kleuren:
Rood: R226/G0/B26
Lichtblauw: R80/G178/B224
Donkerblauw: R20/G4/B163

EPS-bestanden

Het bestandstype EPS (Encapsulated PostScript) wordt gebruikt door bijna alle illustratie- en opmaakprogramma’s. Logo’s met de extentie “.eps” zijn van oorsprong Adobe Illustrator-documenten waarbij de letters zijn omgezet naar paden (gevectoriseerd). Deze EPS-bestanden geven het beste resultaat bij offset drukwerk en kunnen bijna ongelimiteerd worden vergroot of verkleind zonder dat er informatie verloren gaat. Als u drukwerk laat maken bij professionele ontwerpers of drukkers kunt u het beste EPS-bestanden gebruiken. EPS-bestanden kunnen echter op de wat oudere PC’s problemen geven.

PNG-bestanden

PNG (Portable Network Graphics)-bestanden zijn geschikt voor het internet. Het zijn ‘lichte’ plaatjes met een hoge, normale of lage resolutie en met weinig kleurverlies die op het beeldscherm een goed resultaat opleveren. Ze zijn goed geschikt voor digitaal verkeer, maar minder geschikt – hoewel niet onmogelijk -om te printen of te drukken. Professionele ontwerpers of drukkers zullen het gebruik van PNG-bestanden bij drukwerk niet adviseren.

TIFF-bestanden

TIFF (Tagged-Image File Format) is een bestandstype voor foto’s en raster-illustraties en kan gebruikt worden in vrijwel alle tekst-, teken-, beeldbewerkings- en opmaakprogramma’s. Plaatjes met de extentie “.tif” of “.tiff” zijn bijvoorbeeld bruikbaar in MS Word. Belangrijk is wel dat de TIFF-bestanden niet goed vergroot of verkleind kunnen worden, dan gaat er al snel informatie verloren. TIFF-bestanden kunnen erg groot zijn. Het downloaden ervan kan enige tijd in beslag nemen.