Jaarverslag

Lees hier de jaarverslagen van de PvdA Steatefraksje en de Wetterskipsfraksje . De Statenleden en Wetterskipsleden bespreken elk jaar wat ze het hebben bereikt. Van eerdere jaarverslagen is onderaan deze pagina een archief te vinden.

Jaarverslag Steatefraksje 2017

Vorig jaar eindigde ik met „oppositie voeren, het begint leuk te worden”. En dat was het dit jaar zeker. We varen onze eigen rode koers. In dit jaarverslag is te lezen wat we in 2017 allemaal deden. Laat ik alvast een paar hoogtepunten noemen. In mei vorig jaar organiseerden we samen met de SP en GrienLinks een ‘duurzame dorpen’ bijeenkomst. We hoorden daar dat veel initiatieven hetzelfde probleem ervaren: er is geen meerjarige financiële ondersteuning. Door een motie van ons wordt dit probleem opgelost.

Het gaat ons nu veel te langzaam om de sociale woningen duurzaam te maken. Duurzame en betaalbare woningen voor iedereen, dat kan en moet sneller. Ook hiervoor hebben we verschillende voorstellen gedaan. Snel internet toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. Al jaren willen wij dat de provincie zich hiervoor inspant en de kabels zo snel mogelijk in de grond legt. Gelukkig gaat Kabelnoord hier vanaf dit jaar mee aan de slag.

We zien de veenweide verdrogen. Samen met andere partijen roepen we op tot actie. Er gebeurt te weinig om de veenweide te behouden voor de toekomst. Volgens ons kan een volledige grondgebonden landbouw hierbij helpen. Met positieve energie gaan we in 2018 door om Fryslân duurzamer en socialer te maken.

Remco van Maurik
Fractievoorzitter PvdA Steatefraksje

Jaarverslag Steatefraksje 2017
(download pdf)

Jaarverslag Wetterskipsfraksje 2017

We hebben een bijzonder jaar achter de rug. Met in maart verkiezingen voor de Tweede Kamer en in november in drie Friese herindelingsgemeenten. Een historisch dieptepunt bereikte onze partij in Den Haag, terwijl onze Friese lijsttrekkers in november op de schouders werden gehesen.

Voor de PvdA Wetterskipsfraksje is de aanwezigheid en de grootte van onze partij in gemeenteraden, Provinciale Staten, Den Haag en Brussel natuurlijk van groot belang. Alleen samen kunnen we de goede richting inslaan naar een sociale en duurzame toekomst, waarin we zorgen voor veiligheid, voldoende en schoon water.

We zijn blij dat nu ook een meerderheid binnen Wetterskip Fryslân de klimaatverandering als grootste uitdaging in de toekomst ziet. Er zal de komende jaren ongelooflijk veel moeten gebeuren om de afspraken van Parijs te gaan halen en om het hoofd te bieden aan de gevolgen van veranderingen die er nu al zijn.

Aan ons de taak om niet alleen op de noodzaak hiervan te blijven hameren, maar er ook pal voor te staan dat de sterkste schouders ook hier de zwaarste lasten dragen. Dat doen wij graag samen met onze partijgenoten in andere besturen.

Henni van Asten
Fractievoorzitter PvdA Wetterskipsfraksje

Jaarverslag Wetterskipsfraksje 2017
(download pdf)

 

Archief Steatefraksje

Jaarverslag Steatefraksje 2016, 20152014, 2013, 2012, 2011

 Jaarverslag Partij van de Arbeid Steatefraksje 2015

 
 
 
 

Archief Wetterskipsfraksje

Jaarverslag Wetterskipsfraksje 2016, 2015

Jaarverslag Wetterskipsfraksje 2015