Remco van Maurik

Fractievoorzitter
Woordvoerder financiën, bestuur & veiligheid
Voorzitter fractiebestuur

Naam: Remco van Maurik
Geboren: 3 februari 1964, Amersfoort
Woonplaats: Nijeholtpade
Opleiding: politicologie en bestuurskunde

Telefoon: 06 – 10 92 07 56
E-mail: r.vanmaurik@fryslan.frl

Remco’s favorieten:
PvdA’er: Joop den Uyl, Ahmed Aboutaleb
Hobby’s: (berg)wandelen, tennissen, lezen
Tv-programma: Zondag met Lubach
Boek: De scharlaken stad van Hella Haase
Radiozender: NPO1
Krant: NRC Handelsblad
Moment: zaterdagavond lekker gewoon thuis
Vakantiebestemming: de bergen in Frankrijk
Quote: “A clever person solves a problem, a wise person avoids it” – Albert Einstein
Trots op: mijn kinderen

Dagelijkse werkzaamheden?
Ik ben gemeentesecretaris bij de gemeente Westellingwerf. De gemeentesecretaris adviseert het college van B en W. Ook ben ik het hoofd van de ambtelijke organisatie.

Waarom politiek actief?
Om een steentje bij te dragen aan een betere maatschappij. Ik vind het leuk en denk ook wel dat ik het kan.

Sinds wanneer Statenlid?
Sinds 2007. Ik ben in mijn eerste periode, van 2009 tot 2012, vicefractievoorzitter geweest. Daarna ben ik fractievoorzitter geworden.

Drijfveer?
Ik ga voor een rechtvaardige samenleving. Dat er wordt omgekeken naar de mensen die het minder hebben. Dat er zorg is voor alle mensen die dat nodig hebben. Dat je een samenleving met elkaar bouwt die eerlijk en transparant is.

Waarom de PvdA?
Ik denk dat de PvdA het dichtste bij een samenleving voor iedereen staat. Aan brullen aan de kant heb je niks. Doe het maar zelf. Dat is wat de PvdA wil waarmaken.

Uitdagingen?
We zijn nu een oppositiepartij en de uitdaging is: hoe doe je dat? We hebben er geen ervaring mee. Hoe gaan we vanuit een andere positie een bijdrage leveren?

De komende jaren op de agenda?
De zorg voor mensen en de wijze waarop de overheid daarmee omgaat. Ook moet er verdere ‘verduurzaamheid’ komen en moeten we oog houden voor mensen die het minder hebben, die minder goed meekomen in de maatschappij.

Ik maak me druk over…
Dat er oneerlijkheid is, als het gewoon beter kan. Zoals op dit moment met asielzoekers.

Nieuws en meer informatie over Remco van Maurik >>

‘Nu is het moment om visie te tonen en doelen te stellen’

door Remco van Maurik op 28 juni 2017
Foto PvdA Fryslân

ALGEMENE BESCHOUWINGEN — Aanstaande zaterdag zal De Hoeve, ons Cultureel Hoofddorp, worden omgetoverd in een groot theater. In het hele dorp kun je genieten van prachtige optredens. Een prachtig initiatief vanuit de mienskip. Het zou prachtig zijn als Culturele Hoofdstad in 2018 op vele plekken in Fryslân met zoveel trots en gemeenschapsgevoel gevierd wordt.

lees verder »

Kerstvakantie: wachten op een kinderpardon en snel internet

door Remco van Maurik op 17 januari 2017
Foto PvdA Fryslân

Vlak voor de kerstvakantie hebben Provinciale Staten een nieuwe Commissaris van de Koning voorgedragen: Arno Brok. Een oude bekende voor Fryslân, die zijn sporen hier meer dan verdiend heeft. Als fractie zijn we ingenomen met zijn benoeming, al is het natuurlijk jammer dat hij geen lid van de PvdA is. Je merkt dat partijkleur steeds

lees verder »

‘Laat het niet bij praten blijven. Laten we actie ondernemen’

door Remco van Maurik op 9 november 2016
Foto PvdA Fryslân

We zijn denk ik nog niet echt bekomen van de verkiezingen in Amerika. Bloedstollend, met een uitslag die zeker het overdenken waard is. De vraag is of de tweedeling in Amerika dezelfde is die in ons land steeds meer zichtbaar wordt. Persoonlijk ben ik van mening dat er verschillen zijn maar ook zeker veel overeenkomsten.

lees verder »

Een vleugje Rotterdam in Fryslân

door Remco van Maurik op 5 september 2016
Foto PvdA Fryslân

De zomervakantie zit er weer op. Veel mensen zijn weer aan het werk.  Als fractie zijn we ook weer volop aan de slag. Het politieke seizoen begonnen we in de Rotterdamse wijk Hordijkerveld. Op uitnodiging van burgemeester Ahmed Aboutaleb hebben we een interactieve bijeenkomst bijgewoond over het thema veiligheid.

lees verder »

‘Laten we met zijn allen gaan voor een sociaal Fryslân’

door Remco van Maurik op 22 juni 2016
Foto PvdA Fryslân

Zaterdag is de première geweest van het Pauperparadijs. Deze voorstelling gaat over de kolonie van Weldadigheid. Een prachtige voorstelling over de geschiedenis hoe om te gaan of juist niet om te gaan met armoede. Het is weinigen bekend maar deze kolonie van Weldadigheid, die ook in Fryslân ligt, wordt Unesco Werelderfgoed in 2018.

lees verder »

Snel actie rond aanleg snel internet

door Remco van Maurik op 30 maart 2016

Het is geweldig dat het college nu eindelijk toegeeft dat het te lang duurt voordat iedereen in Fryslân op snel internet is aangesloten. Geweldig ook dat ze toegeven dat het de verantwoordelijkheid van de provincie is om glasvezel aan te leggen. Maar als PvdA zijn we vooral blij voor alle Friezen die tot nu toe

lees verder »

Houd goede rechtspraak dichtbij

door Remco van Maurik op 24 november 2015

De bezuinigingen op de rechtspraak mogen alleen doorgaan als er geen rechtbanken sluiten en er voldoende rechtszaken in de regio blijven. Lukt dit niet, dan moet de opgave van tafel. Rechtspraak in de provincie dient niet langer te worden gezien als last, maar als kracht en maatschappelijke noodzaak.

lees verder »

“Uitvoeringsagenda is visieloos en doelloos”

door Remco van Maurik op 24 september 2015
Foto PvdA Fryslân

De grote problemen op wereldniveau, die enorme, dieptrieste gevolgen hebben voor de mensen die het raakt, maken een algemene beschouwing over een uitvoeringagenda relatief van aard. Maar het gaatover de toekomstplannen voor de komende vier jaar. En daarom belangrijk voor Fryslân. De uitvoeringsagenda is visieloos en doelloos.

lees verder »