Gewestelijk bestuur

En onze nieuwe voorzitter is…

door Gewestelijk bestuur op 19 september 2017

Wie wordt de nieuwe partijvoorzitter? Wie volgt Hans Spekman op en gaat leiding geven aan onze Partij van de Arbeid? Dat is nu aan de leden. Dat is aan jou. Je kan tussen 26 september en 4 oktober je stem uitbrengen op Nelleke Vedelaar of op het duo Astrid Oosenbrug en Gerard Oosterwijk.

lees verder »

‘Bezuiniging Museum Heerenveen moet van tafel’

door Gewestelijk bestuur op 9 april 2017

UPDATE — De leden van de PvdA hebben zaterdag tijdens de gewestelijke voorjaarsvergadering hun steun uitgesproken richting het bestuur van het Museum Heerenveen en het inpandige Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum. De voorgestelde bezuiniging moet van tafel, zo staat te lezen in de aangenomen motie. De leden doen een klemmend beroep op het gemeentebestuur van Heerenveen

lees verder »

Gewestelijke voorjaarsvergadering in Burgum

door Gewestelijk bestuur op 5 april 2017
Foto PvdA

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor de gewestelijke voorjaarsvergadering op zaterdag 8 april, aanvang 10.00 uur. De bijeenkomst wordt gehouden in het zalencentrum De Pleats, Schoolstraat 82 te Burgum. Na het zakelijke deel wordt op interactieve wijze terug gekeken op de verkiezingsuitslag van de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart

lees verder »

Hans Konst beoogd voorzitter gewestelijk bestuur

door Gewestelijk bestuur op 21 maart 2017
Foto PvdA Fryslân

Hans Konst (Joure) is voorgedragen als nieuwe voorzitter van het gewestelijk bestuur van de PvdA in Fryslân. Theo Douma (Leeuwarden) en Eric Boersma (Heerenveen) zijn voorgedragen als nieuwe bestuursleden. Het PvdA-bestuur zegt blij te zijn met de „totaal verschillende kandidaten”. Op dit moment is er nog één vacature beschikbaar binnen het bestuur.

lees verder »

Banningleergang: Omgaan met verschil in Nederland

door Gewestelijk bestuur op 14 maart 2017

Elk jaar organiseert de Banning Vereniging de Banningleergang, een serie van vier bijeenkomsten rond een thema. In 2016 was het thema ‘Over de kloof’. Op 8 april a.s. (10.00-17.00 uur) organiseren we, samen met de afdelingen Leeuwarden, Groningen, Assen en het Netwerk PvdA en Levensovertuiging een leergang in de Trinitaskerk te Heerenveen.

lees verder »

Zeer geslaagde bijeenkomst ‘Krimp maar Krachtig’

door Gewestelijk bestuur op 7 maart 2017
Foto PvdA Fryslân

Het gewestelijk PvdA bestuur en de PvdA afdeling Dongeradeel kunnen terugzien op een zeer geslaagde en goed bezochte bijeenkomst ‘Krimp maar Krachtig’ te Holwerd onder dagvoorzitterschap van Statenlid Hetty Janssen. De krimp in onze regio en de uitdaging om hierop een krachtig antwoord te geven was het thema van deze middag.

lees verder »

Hoe moet ik stemmen? Een uitleg in 6 stappen

door Gewestelijk bestuur op 13 januari 2017

Over de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer en het verkiezingsprogramma wordt dit weekend (14 en 15 januari) gestemd op het partijcongres. Stemmen kan vanuit de zaal, maar ook thuis vanaf de bank. Bij beide gaat dit via de digitale stemomgeving PvdAstemt.nl. Op deze website kun je niet alleen stemmen, maar ook via een livestream het congres bekijken

lees verder »

Nieuwjaarsbijeenkomst 2017

door Gewestelijk bestuur op 29 december 2016

Traditiegetrouw organiseren het PvdA-Gewest Fryslân en de PvdA-afdeling Leeuwarden een nieuwjaarsbijeenkomst. Op vrijdag 13 januari 2017 luiden we het nieuwe jaar in. Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst presenteren de drie Friese kandidaten op de Tweede Kamer-kandidatenlijst Christa Oosterbaan, Jelmer Staal en Marco Keizer zich.

lees verder »

Rienk de Jong neemt afscheid en ontvangt PvdA-tegel

door Gewestelijk bestuur op 6 december 2016
Foto PvdA Fryslân

Jarenlang heeft Rienk de Jong zich met hard en ziel ingezet voor de Friese PvdA. Gisteren namen we afscheid van hem als regiomedewerker voor het PvdA gewest Fryslân. Eerder was hij ook actief als fractiemedewerker voor de PvdA Steatefraksje. Bij zijn afscheid kreeg Rienk, uit handen van gewestelijk voorzitter Henk Korthof, de befaamde Friese PvdA-tegel. 

lees verder »

Lodewijk en Diederik begeven zich op glad Fries Elfstedenijs

door Gewestelijk bestuur op 24 november 2016

Aanstaande zaterdag 26 november komen de kandidaatlijsttrekkers Lodewijk Asscher en Diederik Samsom naar Leeuwarden om met jou te schaatsen en te praten. Alles natuurlijk in het teken van de lijsttrekkersverkiezing. Vandaar dat wij je van harte uitnodigen om de beide kandidaten te vragen naar hun motieven om de PvdA te leiden

lees verder »