Nieuws

Vrouwennetwerk praat over ongelijkheid met Agnes Jongerius

door Vrouwennetwerk op 16 mei 2017

In 2016 is Nederland verder gezakt uit de top 10 van de jaarlijkse Global Gender Gap Index (GGGI). Deze lijst geeft inzicht in de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in 144 landen. Het blijkt dat Nederland geen progressie heeft geboekt op het gebied van arbeidsparticipatie en inkomensgelijkheid. Dit baart het PvdA Vrouwennetwerk zorgen. 

Het Vrouwennetwerk heeft Agnes Jongerius, onze PvdA vertegenwoordiger in het Europees Parlement, uitgenodigd om samen te kijken naar ‘ongelijkheid’ vanuit die GGGI context. Agnes, met haar achtergrond als vakbondsvrouw, weet als geen ander waar ze het over heeft.

Wat? Bijeenkomst PvdA Vrouwennetwerk over ‘ongelijkheid’
Wanneer? Vrijdag 9 juni 2017, vanaf 17.00 uur
Waar? Leppehiem, Leppedyk 37, 8491 GJ, Akkrum

Na deze inleiding genieten we van ons “lopend buffet” en het netwerken, om vervolgens de discussie aan te gaan. Het precieze programma volgt.
Voor de maaltijd vragen wij jullie een eigen bijdrage van € 10,-. Je kunt je aanmelden bij Nienke Deelstra, e-mail: nienkedeelstra@gmail.com. Graag woonplaats en telefoonnummer vermelden i.v.m. eventueel meerijden. Als je vegetariër bent, meld dit dan ook.

De bijdrage van € 10,- voor de maaltijd kan gestort worden op rekeningnummer NL43 RABO 0149 1733 50 t.n.v. PvdA Gewest Fryslân, maar je mag ook ter plekke afrekenen.

We zien ernaar uit om jullie allen weer te ontmoeten! Introducees zijn welkom.

Hartelijke groet en tot hoors,

Namens de werkgroep van het PvdA Vrouwennetwerk Fryslân,

Tineke Laverman
Nienke Deelstra
Riek van der Vlugt

Reacties zijn gesloten.