Recreatie & Toerisme

Nieuwsberichten over Recreatie & Toerisme

‘Marketingbelied moat mear ferbining lizze mei lokale organisaasjes’

door Provinciale Staten op 30 juni 2016

Op het gebied van promotie en marketing „swalket” het beleid van de provincie Fryslân, aldus economiewoordvoerder Roel de Jong. “It kolleezje hantearret as mantra: ‘Ferantwurdelikens dellizze wer’t die thúsheart.’ Mar it liket mear op: ‘Wy hawwe der gjin sint foar oer en dêrom fine wy der ek mar neat fan.’”

lees verder »

Friese recreatieondernemers bedanken Jannewietske de Vries

door Provinciale Staten op 18 september 2015

Jannewietske de Vries ontving gisteren de allereerste fles ‘Frysk Landbier’. Dit speciale promotiebier, gebrouwen door de Friesche Bierbrouwerij Us Heit in Bolsward, kreeg ze van bedrijfsleider Ester Osinga uit naam van honderden Friese recreatie- en horecaondernemers. Zij bedankten haar op deze speciale manier voor haar inzet voor recreatie en toerisme in Fryslân.

lees verder »

“Marrekrite, maak verstandige keuzes voor ons mooie Fryslân”

door Provinciale Staten op 25 juni 2015

“De Marrekrite doet goed werk.” Dat benadrukte Wanda Ottens bij het bespreken van de begroting van de organisatie die in Fryslân duizenden gratis aanlegsteigers onderhoud. “Ze bevorderen het toerisme en maken ons gastvrij Fryslân nóg mooier.” Toch maakt de PvdA zich enige zorgen over De Marrekrite, specifiek over de financiën.

lees verder »

Eilanders willen af van ‘beddenboekhouding’

door Provinciale Staten op 6 maart 2015

Ondernemers op Terschelling willen af van de ‘beddenboekhouding’. Deze boekhouding, die gebruikt wordt aangaande het maximaal toegestane aantal logiesplaatsen, wordt betiteld als ‘overbodig’ en ‘verouderd’. De PvdA stelt daarom voor de tweede keer vragen over deze ingewikkelde en achterhaalde methode.

lees verder »

Fryslân is meer dan Wadden en meren

12 november 2014

De natuur in Fryslân is prachtig. Vele toeristen en recreanten brengen jaarlijks een bezoek aan de Waddeneilanden en het Friese merengebied. Maar Fryslân heeft zoveel meer te bieden. Denk hierbij aan het zacht glooiende landschap in Gaasterland, het bos- en heiderijke gebied rond Appelscha, de ‘Fryske Wâlden’ vol elzensingels en pingo ruïnes en het vogelrijke

lees verder »

PvdA voorstander van Wi-Fi in Fryslân

10 december 2013

De PvdA is blij met een subsidieregeling waaruit VVV’s, ondernemersverenigingen en dorpsbelangen een aanvraag voor Wi-Fi kunnen doen. De gratis Wi-Fi is bedoeld voor de openbare ruimte in toeristische dorpen en steden in Fryslân. Als er wordt ingelogd op het internet komen ze uit op de website www.beleeffriesland.nl. Op de site vinden ze informatie over

lees verder »