Hans Konst

Nieuwsberichten over Hans Konst

Hans Konst nije foarsitter PvdA Fryslân

door In het nieuws op 9 april 2017
Foto PvdA Fryslân

VIDEO / OMROP FRYSLÂN — Hans Konst is sneontemoarn keazen as nije foarsitter fan de PvdA Fryslân. Hy waard keazen by de gewestlike foarjiersfergadring yn Burgum. De âld-deputearre fan De Jouwer folget Henk Korthof op. De provinsjale PvdA hat by de byienkomst ek in moasje oannaam weryn’t se de gemeente Hearrenfean oproppe om de besuniging op it

lees verder »

Hans Konst beoogd voorzitter gewestelijk bestuur

door Gewestelijk bestuur op 21 maart 2017
Foto PvdA Fryslân

Hans Konst (Joure) is voorgedragen als nieuwe voorzitter van het gewestelijk bestuur van de PvdA in Fryslân. Theo Douma (Leeuwarden) en Eric Boersma (Heerenveen) zijn voorgedragen als nieuwe bestuursleden. Het PvdA-bestuur zegt blij te zijn met de „totaal verschillende kandidaten”. Op dit moment is er nog één vacature beschikbaar binnen het bestuur.

lees verder »

Het Friese, het frisse en dingen die voorbij gaan

door Provinciale Staten op 20 januari 2016
Foto PvdA Fryslân

Een maand geleden vertrokken Jannewietske de Vries en Hans Konst uit het provinciehuis. Wat ze achterlaten zijn hun prestaties, hun gedachtengoed en hun idealen. Als eerbetoon kijken we, aan de hand van speciaal geschreven gedichten, nog een laatste keer terug op dit dynamische ‘rode’ duo.

lees verder »

Marja van der Meer volgt Hans Konst op als Statenlid

door Provinciale Staten op 25 november 2015
Foto PvdA Fryslân

Marja van der Meer (45) uit Ingelum neemt vanaf 16 december voor de PvdA plaats in de Friese Provinciale Staten. Zij volgt daarmee Hans Konst op. Konst neemt na bijna twaalf jaar afscheid van de provinciale politiek. Hij gaat per 1 januari fulltime als arts ouderengeneeskunde aan de slag bij Meriant in Wolvega en Heerenveen.

lees verder »

‘Minsken yn’e knipe hearre jo te helpen’

door Provinciale Staten op 8 oktober 2015

AUDIO – Yn Weistra op Wei gie steatelid Hans Konst yn debat oer de komst fan flechtlingen nei Fryslân. Hy sei: “Ik bin skrokken dat it persintaazje Friezen, dy’t seit dat flechtlingen in negative ynfloed ha sille op’e maatskippij, sa heech is.” It hat neffens him in hiel soad te krijen mei “onbekend maakt onbemind”. 

lees verder »

Nieuwe baan voor Hans Konst

door In het nieuws op 7 oktober 2015

Oud-gedeputeerde Hans Konst uit Joure heeft een nieuwe baan. Hij gaat in verpleeghuis Zonnekamp in Steenwijk aan de slag als basisarts. Het gaat voorlopig om een dienstverband tot 1 januari. Konst was specialist ouderenzorg voordat hij fulltime bestuurder in het provinciebestuur werd. Dat specialisme wil hij op termijn weer oppakken. Konst blijft lid van Provinciale Staten.

lees verder »

TTIP is een slecht idee voor Fryslân

6 oktober 2015

TTIP, het handelsverdrag tussen de VS en Europa is vooral gunstig voor de multinationals, de handel in fossiele energie en de chemische industrie, maar een zeer slecht idee voor Fryslân. De toekomst van ons milieu, ons MKB en onze agrarische sector staat op het spel. En dan hebben we het nog niet eens over onze

lees verder »

TTIP: onzekerheid en regeldruk voor Friese bedrijven

door Provinciale Staten op 2 juli 2015

“Wy hawwe belang by frijhannel. Mar wol by earlike frijhannel sûnder ûntrochsichtige konstruksjes.” Samen met de SP en de Partij voor de Dieren sprak de PvdA zich vorige week bezorgd uit over TTIP en CETA. Deze vrijhandelsverdragen vanuit de EU met, respectievelijk, Amerika en Canada brengen volgens woordvoerder Hans Konst onze autonomie in het gedrang.

lees verder »